MIT
mbpzhr 2018
Airport Adem Jashari
kek
Fillimi / Lajmet / Betejat diplomatike të Kosovës kundër Serbisë janë, përpjekja për anëtarësi në Interpol dhe formimi i Ushtrisë së Kosovës
Fondi Monetar Ndërkombëtar kërkon nga institucionet e Kosovës përshpejtim të reformave në arsim dhe skemat sociale

Betejat diplomatike të Kosovës kundër Serbisë janë, përpjekja për anëtarësi në Interpol dhe formimi i Ushtrisë së Kosovës

Dy beteja diplomatike dhe politike po zhvillohen aktualisht ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit. E para, ndërlidhet me përpjekjet e Kosovës për anëtarësim në INTERPOL dhe kundërshtimet e vazhdueshme të Serbisë. Kurse e dyta, ndërlidhet me transformimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës, duke e veshur atë me kompetenca e kapacitete shtesë që u ofrohen përgjegjësive të forcave të armatosura, për të cilën po ashtu nuk pajtohet Beogradi. Kur është në pyetje FSK-ja, kundërshtimi vjen edhe nga brenda, përmes Listës Serbe, e cila po ashtu mbështetet nga Beogradi zyrtar. Ministër i Jashtëm Behxhet Pacolli tha për Radion Evropa e Lirë, se Kosova shumë shpejt do të jetë anëtare e INTERPOL-it. Megjithatë ai pranon se pengesat në ketë drejtim nga Serbia janë evidente.

Kontrolloni gjithashtu

Emigrimi

Gjatë vitit 2018 nga Shqipëria për BE kanë migruar 60 mijë qytetarë dhe nga Kosova 35 mijë

Prirja e largimit nga atdheu i tyre të qytetarëve të Shqipërisë e Kosovës ka vazhduar ...