Josep Borrell, në seancën e KS të OKB-së ka folur edhe për propozimin franko-gjerman dhe për dialogun Kosovë-Serbi

Borrell: Udhëheqësit e Kosovës dhe të Serbisë u pajtuan për zbatimin e Marrëveshjes

Duke folur për rezultatin e takimit në Ohër mes palës së Kosovës dhe Serbisë, shefi i politikës së jashtme të Bashkimit Evropian, Josep Borrell, ka thënë se udhëheqësit e Kosovës dhe të Serbisë u pajtuan për zbatimin e Marrëveshjes drejt normalizimit të marrëdhënieve mes tyre, të mbështetur nga Bashkimit Evropian. “Është e qartë se të dyja palët do të kenë përfitim të madh nga kjo marrëveshje, sepse dialogu nuk është vetëm për shkak të Kosovës dhe Serbisë, por ka të bëjë me stabilitetin, sigurinë dhe prosperitetin e të gjithë rajonit. Ajo që palët pranuan, është që Marrëveshja dhe zbatimi i saj përmes Aneksit të bëhen pjesë integrale e rrugëve të tyre përkatëse drejt Bashkimit Evropian” ka thënë mes tjerash, shefi i politikës së jashtme të Bashkimit Evropian, Josep Borrell.

Kontrolloni gjithashtu

Parlamenti i Turqisë ratifikoi protokollin për anëtarësimin e Finlandës në NATO

Me 276 vota pro, Finlanda mori  më në fund miratimin zyrtar të Turqisë  për t’iu …