Dita ndërkombëtare e Gruas 8 Marsi shënohet me aktivitete të shumta edhe në Kosovë

Dita ndërkombëtare e Gruas 8 Marsi shënohet me aktivitete të shumta edhe në Kosovë

Ashtu sikur në shumë shtete të botës 8 Marsi, “Dita e Gruas” do të shënohet me shumë aktivitete. Edhe në vendin tonë. Kjo ditë shërben jo vetëm për bashkimin e grave pa dallim feje, race, kulture, gjuhe dhe prejardhje, por edhe për të kujtuar përpjekjet për barazi, paqe, drejtësi dhe ndërtim në gati nëntë dekada. Kështu do ta shënojnë sot këtë ditë edhe një grup i qytetarëve që në kuadër të kësaj dite do të realizojnë një performancë kundër dhunës në baza gjinore me moto “Mjaft më me arsyetime”. Performanca do të nis në ora 8:00 para objektit të Qeverisë së Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Olaf

Olaf Scholc: Rreziku i përdorimit të armëve bërthamore nga Rusia në luftën e Ukrainës, është ulur pas presionit ndërkombëtar

Kancelari i Gjermanisë, Olaf Sholc,  ka deklaruar se rreziku i përdorimit të armëve bërthamore nga …