Dritëro Agolli: Poezia e parë për Enver Hoxhën

Dritëro Agolli: Poezia e parë për Enver Hoxhën

“Prej Tirane gjer në det”

Prej Tirane gjer në det,

Mina, kazma po bucet.

Shket vagoni plot me dhe,

Se ndërtohet jetë e re,

Jetë e re e lumturisë.

Me aksionin e rinisë.

Dhe të rinjtë me sytë si zjarr

Q’u shkëlqejnë porsi ar

Po sulmojnë me furi

Me guxim e trimëri

Me guxim për jetë të re

Shkrepin zjarr, porsi rrufe.

Enver-Stalin po bucet,

Prej Tirane gjer në det,

Edhe kazma ngulet thellë,

Tym i bardhë mbulon qiell

Tym i bardhë del atje

Se ndërrohet jetë e re

Det i bukur valëzon

Jetën e re po shikon

E përkulet nga gëzimi

Sepse zdritet nga agimi,

Nga agimi i Partisë

Dhe nga ylli i lirisë

Venë valët radhë-radhë,

Duan të thonë “Punë e mbarë”

Punë të mbarë moj rini

Që nuk trembesh kurrë ti,

Kurrë, kurrë nga armiku

Se ke gjoksin prej çelniku

Edhe kozma po vazhdon,

Ulet, ngrihet e gjëmon, ulet, ngrihet nga Rinia,

Të ndërtohet Shqipëria

Gjersa trenat në Shqipëri

Të kalojnë me krenari,

O mizor armik m’at anë

Që ke zemrën katran

Hidhi sytë o jetë e re

Si gjëmon sot në Shqipëri

Enver-Stalin e Parti

 

Dritëro Agolli

(Nxënës i shkollës shtatëvjeçare Bilisht)

Kontrolloni gjithashtu

Shefqet DIBRANI:PIKTURA “GJETHE ARI” E VLORA GASHIT, NË EDICIONIN E  15-të TË ARTIT BASHKËKOHORË NË VENEDIK TË ITALISË

Shefqet DIBRANI: PIKTURA “GJETHE ARI” E VLORA GASHIT, NË EDICIONIN E  15-të TË ARTIT BASHKËKOHORË NË VENEDIK TË ITALISË

  “Çdo vepër është një pjesë e shpirtit tim, një tregim i treguar përmes syve të …