Enver Hoxha

Arben Duka: Në ditëlindjen e Enverit

Tani me akuza,

po të grijnë të tërë,

po për Arben Dukën,

veç një krim ke bërë!

 

Veç një krim ke bërë,

që kurrë s’do të falet,

kur Sali Berishën,

e shkule nga malet!

 

E shkule nga malet,

si babai birin,

dhe me shkollë të lartë,

e bëre qafirin!

 

Po ti këtë punë,

nuk e bëre mirë,

se Sala për Vendin,

do bëhej mynxyrë!

 

Tek Sala shkëlqeu,

besa e shqiptarit,

sepse për mirënjohje,

të nxori prej varrit!

 

Qe në kohën tënde,

servil i servilëve,

u bë në të tijën,

katil i katilëve!

 

Që në kohën tënde,

kulm’ i ekstremizmës,

skllavi yt i bindur,

dhe idealizmës!

 

Ndaj në komunizëm,

pati goxha ngjitje,

ca me bythëlëpirje,

dhe ca me zvarritje!

 

Por ja, sapo ra,

i yti sistem,

shpellari kaloi,

në tjetrin ekstrem!

 

Dhe ish komunisti,

i stër-stërbetuar,

ju sul komunizmit,

si ujk i tërbuar!

 

Në krye të vendit,

doli papandehur,

gjithë atë urrejtje,

ku e kishte fshehur!

 

Ti vërtetë nga shpella,

në Tiranë e more,

po shpellën nga koka,

kurrë dot nuk ia nxore!

 

Qindra herë kam shkruar,

për Salën ç’ka bërë,

saqë do ta vuajmë,

një shekull të tërë!

 

Ai do të mbetet,

një njeri i zi,

se ka bërë krime,

në demokraci!

 

Ka qenë për Atdheun,

mallkim Perëndie,

thënë saktësisht,

simbol ligësie!

 

Nëse në Tiranë,

s’do ta kishe marrë,

nuk do ishin vrarë,

me mijëra shqiptarë!

 

Tani e shikon,

ç’na ke bërë-mor burrë,

kjo është hataja,

që s’të falet kurrë!

 

E lije në male,

një çoban në fshat,

dhe gjithë Shqipëria,

do kish tjetër fat!

Kontrolloni gjithashtu

Konferencë shkencore me temë: ''Sami Frashëri ideologu i shquar i Rilindjes Kombëtare''

Konferencë shkencore me temë: ”Sami Frashëri ideologu i shquar i Rilindjes Kombëtare”

Me rastin e 120 -vjetorit të ndarjes nga jeta të dijetarit Sami Frashëri. (18 Qershor …