Enver Hoxha

Mehmet Musa: Bacë Enverit

Emër i dashur, emër i shtrenjtë

Në tokën ilire u linde në Tetor

Vepra jote, vepër e shenjtë

E rruga jote e bardhë dëborë

Rreze drite mbi atdhe kurorë.

 

Hajt andej nga keni ardhë u tha!

O, kriminelë, o barbarë

Xhelat krajli e okupator

Agjentë të imperializmit botëror.

 

Netëve të pagjumta në shi e dëbor

Ushtrinë shqiptare udhëhoqi me nderë

Komandant i maleve tona.

 

Vendin kund si’a la barbarit

Deri sa atdheut i solli lirinë

E çoj në vend amanetin e të parit

Shqiponjë e maleve shqiptare në ballë Partinë

 

Kosovarët, në Atdhe dhe nëpër botë

Ulën kokën me lot përqafe duke thënë

Rrofsh sa malet tona o vepra

E trimit më të madh Shqiptar gjer më sot

Munchen, Prill, 1985

Kontrolloni gjithashtu

Ismail Kadare

Në moshën 88-vjeçare ka vdekur shkrimtari i madh shqiptar, Ismail Kadare

Shkrimtari i madh shqiptar, Ismail Kadare  u lind  Gjirokastër, 28 janar 1936) është akademik, politikan, …