Enver Hoxha

Fadil SHYTI: Kur drejtoje Ti Partinë, Shqipëria, kish dritë dhe nderë

Të dua se të sulmonin dhe po të sulmojnë,

Horrat dhe qorrat më të zi se skëterra!

O Enver Shqiptari!

Ishe dhe mbete madhështor,

…Ishe dhe je kurdoherë,

Në zemrat tona, i pari!

 

Kur drejtoje, Ty me Partinë

Shqipëria, kish dritë dhe nderë!

Kur drejtoje ty me Partinë,

Shqipëria, nuk përkulej asnjëherë!

 

Kur drejtoje Ty me Partinë,

Shqipëria kish të gjitha:

Nuk i mungonte buka as ujë!

Nuk i mungonte DRITA!

 

Nuk lejohej kurrë turpi,

Ta drejtonte Shqipërinë, gishti huaj!

 

Lisat e mëdhenj krenarë,

Thonë: – sulmohen nga rrufetë!

Vepra jote madhështore

Do të jetojë e ndritur përjetë!

 

Për ty derdhën lot ujëvaret,

Pa ty, – tani u shkretuan brezaret!

Kontrolloni gjithashtu

Angela Kosta: Heronjtë nuk vdesin kurrë, recension i librit: Prekazi, Brezi i Heronjve, i autorit, Dibran Fylli

Prekazi, Brezi i heronjve, libri i Dibran Fyllit shkrimtar, poet, regjisor dhe kryeredaktor i Revistës …