Edward Joseph

Eduard Joseph: Marrëveshja për energjinë mes Kosovës e Serbisë, nuk nënkupton që një proces i tillë çon tek njohja reciproke

Profesori amerikan dhe eksperti i çështjeve me politikat e jashtme, Eduard Joseph, e ka vlerësuar si gjë të mirë pajtimin mes Kosovës dhe Serbisë për punën e energjisë në veri të Kosovës. Megjithatë Joseph thotë se një gjë e tillë nuk nënkupton që një proces i tillë çon tek njohja reciproke. I pyetur nëse arritjen e kësaj marrëveshje e sheh si shenjë që Kurti mund të ndryshojë për Asociacionin, Joseph ka thënë se nuk do të hidhej në një konkluzion të tillë. Profesori amerikan thotë se Asociacioni duhet të diskutohet në kuadër të kornizës së marrëveshjes finale ku Kosova merr njohjen nga Serbia. Ai thekson se Kosova duhet të implementojë vendimet e gjykatave, në mënyrë të veçantë atë për pronat e Manastirit të Deçanit.

Kontrolloni gjithashtu

Subjekti politik Vetëvendosje mban zgjedhjet për liderin e partisë me kandidatin e vetëm, liderin e saj, Albin Kurti

Subjekti politik Vetëvendosje mban zgjedhjet për liderin e partisë me kandidatin e vetëm, liderin e …