KEK
Fillimi / Opinione / Fehmi Rama: PRESTIGJI QYTETAR PËRBALLË DUKURIVE NEGATIVE
Fehmi Rama

Fehmi Rama: PRESTIGJI QYTETAR PËRBALLË DUKURIVE NEGATIVE

Ka filluar të tingëllojë  e zakonshme dukuria e neopotizmit në shtetin tonë. Duhet të jeshë familjar i njerëzve më pozita të larta shtetrore, ose pjesë e ndonjë rrethi të ngushtë vicioz shoqëror për të depertuar.

Fisnikria dhe prestigji ynë sikur ka filluar të lëkundët përballë këtyre dukurive, qytetar me halle disi natyrshëm i akceptojnë këto dukuri për të depertuar.

Megjithatë në vlugun e gjithë kësaj, ka njerëz parimor që ofrojnë mbështetje në sajë të dijës dhe integritetin njerëzor.

Në gjithë këtë zallahi që ka kapluar popullin tonë, më të vertet duhet të përvjelim mëngët dhe të punojm për të miren e përbashkët. Kjo arrihet duke inkorporuar njerëz që kan prestigj dhe diapazan të gjerë të dijës.

Nëse nuk veprohet si duhet për të miren tonë të përbashkët, demogagjia do tregon dhe më shumë muskujtë.

Thuhet që nëse përseritet shumë herë gënjeshtra, fillon të tingëllojë si e vertet. Ashtu si e verteta nëse rri e heshtur, do fillon të venitet.

QYTETARËVE TË REPUBLIKËS SË KOSOVËS U NEVOJITET KURAJO

Veprimet serioze të kupolës shtetrore, janë imediate për popullin tonë. Dora e shtetit më të vertet duhet të jetë dorë e prestigjit dhe dorë e meritës. Mallkim i të zgjedhurëve janë njerzit e devotshëm dhe që sorollatën poshtë lartë, vënitja e tyre reflekton në vënitje të vlerave tona të përbashkëta.

Asgjë më e levërdishme për demagoget nuk është se sa inkorporimi nga të tjerët në sajë të neopotizmit dhe antivlerave.

Kontrolloni gjithashtu

Hoxhaj në Prizren: Dy modele në këto zgjedhje, plani im i Rimëkëmbjes përballë demagogjisë dhe popullizmit të Kurtit

Hoxhaj në Prizren: Dy modele në këto zgjedhje, plani im i Rimëkëmbjes përballë demagogjisë dhe popullizmit të Kurtit

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, njëherësh kandidati për kryeministër, Enver Hoxhaj, ka zhvilluar sot ...