Fjalimi i gazetarit Jeton Syla në 25 vjetorin e RKL-së

Mirë se keni ardhur në këtë ditë feste dhe kremte për ne dhe për ju. Sot, dua të ndaj me ju disa fjalë mbi rrugëtimin financiar të Radios Kosova e Lirë, gjatë 25 viteve të punës.
Është një privilegj dhe nder të jemi së bashku në këtë përvjetor të rëndësishëm, ku reflektojmë mbi përpjekjet dhe arritjet tona të përbashkëta. Gjatë këtij çerekshekulli, RKL ka kaluar nëpër shumë sfida dhe suksese, duke ndërtuar një trashëgimi të fuqishme në fushën e mediave dhe informacionit të pavarur.
Është e vështirë të përmbledh në një fjalim të vetëm gjithë punën e palodhur në fushën e marketingut. Ky përkushtim dhe kjo punë e pandërprerë kanë qenë thelbësore për mbijetesën dhe zhvillimin financiar të radios sonë. Nëpërmjet strategjive të kujdesshme të marketingut, ne kemi arritur të sigurojmë fonde për të vazhduar punën dhe për të përmirësuar cilësinë e shërbimeve që ofrojmë. Rritja jonë financiare ka qenë një proces gradual dhe i vështirë, por falë përkushtimit dhe kreativitetit të ekipit tonë, kemi arritur të kapërcejmë sfidat dhe të shndërrojmë vizionin tonë në realitet.
Duke reflektuar mbi të kaluarën, ndihem krenar për atë që kemi arritur së bashku dhe jam i bindur se me përkushtimin e njëjtë, RKL do të vazhdojë të rritet dhe të zhvillohet në vitet që vijnë.
Fakti që kemi qëndruar në treg për 25 vite dëshmon qartë suksesin tonë në përballjen me konkurrencën e ashpër mediale, si dhe me sfidat, intrigat dhe kurdisjet që kanë ardhur rrugës. Kjo periudhë ka qenë një dëshmi e qartë e përkushtimit dhe rezistencës sonë ndaj vështirësive, dhe një arsye e fortë për të festuar arritjet tona të përbashkëta.
Gjatë këtij çerekshekulli, kemi përballuar me dinjitet dhe profesionalizëm ndryshimet dinamike në industrinë e medias. Jemi përballur me sfida të jashtëzakonshme, nga teknologjia që ndryshon me shpejtësi, te ndryshimet në preferencat e audiencës dhe presionet ekonomike.
Duhet pranuar faktin se emri i Radios Kosova e Lirë dhe emri i profesor Ahmet Qeriqit, drejtuesit të radios që nga 4 janari i vitit 1999 e deri më sot, kanë qenë faktorë kyç në ndërtimin e një reputacioni të respektuar dhe të mirëpritur në shumë firma reklamuese. Nën drejtimin e tij të mençur dhe vizionar, RKL ka krijuar një identitet të fuqishëm dhe të dallueshëm në tregun mediatik.
Ky imazh pozitiv na ka siguruar një mirëpritje të ngrohtë dhe një derë të hapur në shumicën e bashkëpunimeve tona. Firmat reklamuese dhe partnerët tanë e kanë vlerësuar integritetin dhe cilësinë e punës sonë, duke na besuar për të promovuar mesazhet dhe produktet e tyre. Ky besim reciprok ka qenë baza për ndërtimin e marrëdhënieve të qëndrueshme dhe të suksesshme me partnerët tanë, duke kontribuuar në stabilitetin dhe zhvillimin financiar të RKL.
Në këto vite, kemi ndërtuar një rrjet të gjerë bashkëpunëtorësh dhe mbështetësish që kanë luajtur një rol të rëndësishëm në suksesin tonë të vazhdueshëm. Mbështetja dhe besnikëria e tyre kanë qenë jetike për përmbushjen e misionit tonë dhe për vazhdimin e përhapjes së vlerave tona.
Në këtë përvjetor të rëndësishëm, do të doja të shpreh mirënjohjen time të thellë për të gjithë pronarët e firmave reklamuese, disa prej të cilëve na kanë mbështetur për më shumë se 20 vite. Këta partnerë të çmuar kanë luajtur një rol kyç në suksesin dhe zhvillimin e Radios Kosova e Lirë. Pa përkushtimin dhe besnikërinë e tyre, shumë nga projektet tona ambicioze nuk do të kishin qenë të mundura.
Në shënimin e 20-vjetorit të themelimit të RKL-së, profesor Ahmet Qeriqi pati nxjerrë në dritë librin të titulluar “Zëri i Lirisë”. Ky libër përmban të gjitha detajet e kontributit të donatorëve dhe bashkëpunëtorëve tanë të marketingut. Është një dokumentim i çmuar i historisë dhe përpjekjeve tona, që tregon përkushtimin dhe mbështetjen që kemi marrë nga shumë individë ndër vite. Ky libër shërben si një testament për punën e palodhur dhe për bashkëpunimin frytdhënës që ka karakterizuar rrugëtimin tonë.
Gjithashtu, dua të falënderoj disa ministra, kryetarë të komunave, sekretarë dhe zyrtarë që na kanë pritur me dyer të hapura dhe na kanë ofruar mbështetje të vazhdueshme.. Përkrahja juaj ka qenë një shtyllë e fortë për stabilitetin tonë dhe na ka mundësuar të vazhdojmë të ofrojmë një platformë të besueshme dhe të respektuar për informacionin dhe diskutimin publik.
Për shkak të kufizimeve kohore, nuk mund të përmend emër për emër të gjithë ata që kanë ndihmuar në këtë rrugëtim, por dua të drejtoj një falënderim të përzemërt për secilin prej jush. Çdo ndihmë, qoftë ajo e madhe apo e vogël, ka luajtur një rol vendimtar në suksesin tonë dhe në mundësinë për të arritur aty ku jemi sot.
Jam me fat që kam qenë dhe vazhdoj të jem pjesë e Radios Kosova e Lirë që nga korriku i vitit 1999 e deri më sot. Kjo punë është një udhëtim i jashtëzakonshëm, i mbushur me sfida dhe suksese. Kam parë se si RKL ka evoluar dhe ka përmirësuar vazhdimisht veten për të qëndruar përkrah kërkesave të kohës dhe nevojave të audiencës sonë.
Faleminderit për mbështetjen tuaj të vazhdueshme dhe për besimin që keni treguar ndaj nesh. Së bashku, do të vazhdojmë të punojmë për të arritur lartësi të reja dhe për të siguruar që zëri ynë të dëgjohet kudo dhe gjithmonë. Me mbështetjen tuaj, jemi të bindur se do të vazhdojmë të jemi një burim i rëndësishëm i informacionit dhe një zë i fuqishëm në peizazhin mediatik të Kosovës dhe më gjerë.
Faleminderit.

Kontrolloni gjithashtu

Mehmet Bislimi: Çmendi e çoroditur e opozitës në Shqipëri

Edhe sot për të satën herë, Partia Demokratike e Shqipërisë, në krye me të çmendurit …