driloni com
vipa
vala – old
Fillimi / Lajmet / Florent Azemi, ka bërë thirrje për protestë paqësore për shkak të shqetësimeve të boshnjakëve për mungesën e sigurisë në veri
Veriu i Mitrovicës

Florent Azemi, ka bërë thirrje për protestë paqësore për shkak të shqetësimeve të boshnjakëve për mungesën e sigurisë në veri

Përfaqësuesi i Lagjes së Boshnjakëve në Mitrovicën Veriore, Florent Azemi, ka bërë thirrje për protestë paqësore për shkak të shqetësimeve të tyre lidhur me mungesën e sigurisë në veri. Ai  ka shprehur shqetësimin për sigurinë jo të mirë në veri të vendit dhe gjendjen e rëndë ekonomike që ka kapluar këtë pjesë të Kosovës. Azemi ka kërkuar që Prishtina zyrtare duhet të jetë e pranishme për banorët e saj, ashtu sikurse Beogradi interesohet për banorët e veriut të Mitrovicës. Ky është vetëm fillimi sepse kur Beogradi 400 km larg është i pranishëm  për banorë serb edhe Prishtina do të jetë prezentë për ne. Nuk do të heshtim më për siguri e papunësi. Në ditët në vazhdim do kemi takim edhe për rindërtim. Ju ftojë që në numër sa më të madh t’i bashkoheni protestës që të i tregojmë opinionit e institucioneve se ne jemi këtu e nuk dorëzohemi përball asnjë sfide. Me këtë rast e falënderojë mikun tone Mentor Boja për mbështetje”, ka Florent shkruar Azemi.

Kontrolloni gjithashtu

DW: Në prag të vazhdimit të dialogut Kosovë-Serbi, presidentët e dy vendeve mbajnë qëndrime të kundërta

DW: Në prag të vazhdimit të dialogut Kosovë-Serbi, presidentët e dy vendeve mbajnë qëndrime të kundërta

Dojçe Welle i ka kushtuar një artikull dialogut i cili do të zhvillohet të dielën ...