Fundjava shënon rritjen e numri të mërgimtarëve tanë, që vijnë për pushime nga vendet e Evropës Perëndimore

Fundjava shënon rritjen e numri të mërgimtarëve tanë, që vijnë për pushime nga vendet e Evropës Perëndimore

Numri i madh i mërgimtarëve që po vinë në Kosovë për pushime ka bërë që në këtë fundjavë të krijohen kolona dhe pritje më shumë se një orë në disa pika të kalimit kufitar mes Kosovës dhe Serbisë. Fundjava shënon rritjen e numri të mërgimtarëve që  vijnë për pushime nga vendet e Evropës Perëndimore. Pritje dhe kolona më të gjata ka në vendkalimin kufitar në Merdar, ku po pritet deri  në dy orë  kurse kolona e automjeteve në anën serbe të kufirit është më shumë se  400 metra. Në vendkalimin kufitar te Dheu i Bardhë, për të hyrë në Kosovë, mesatarisht  po pritet deri në 70 minuta, kurse në Jarinje deri në 60 minuta. Në vendkalimet e tjera kufitare të Kosovës me vendet fqinje, për hyrje dhe dalje nuk pritet më gjatë se 5 deri në 10 minuta.

Kontrolloni gjithashtu

Lajçak

Emisari i BE-së, Miroslav Lajçak, deklaron se Ballkani Perëndimor ka prioritet bashkëpunimin me Mbretërinë e Bashkuar

I dërguari i Bashkimit Europian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, është  shprehur optimist për rëndësinë …