Në Gjykatën Speciale sot mbahet sot konferenca e radhës ndaj ish-pjesëtarit të UÇK-së, Pjetër Shalaerenca për ecurinë e rastit ndaj ish-eprorit të UÇK-së, Pjetër Shala

Gjykata Speciale në Hagë ka njoftuar se janë anuluar seancat publike të planifikuara të mbahen sot dhe nesër kundër Pjetër Shalës

Gjykata Speciale në Hagë ka njoftuar se  janë anuluar seancat publike të planifikuara të mbahen sot dhe nesër  për konferencën përgatitore të gjykim ndaj Pjetër Shalës.  Trupi gjykues i kryesuar nga Mappie Veldt- Foglia, kishte caktuar konferencat përgatitore për gjykimin, në seancë të hapur, nga data 18 deri më 20 tetor 2022 në prani të Zyrës së Prokurorit,  mbrojtjes, mbrojtësit të viktimave dhe Zyrës Administrative.   Pjetër Shala është arrestuar më 16 mars  të vitit 2021, nga autoritetet belge dhe është transferuar në Hagë më 15 prill 2021, në bazë të një kërkese për bashkëpunim në zbatimin e fletëarrestit dhe urdhrit për transferim lëshuar nga Dhomat e Specializuara të Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

21 vjet nga masakra mizore e civilëve shqiptarë në Mejë të Gjakovës nga forcat policore e ushtarake serbe

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, kanë shkallë tejet të ulët të përfundimit me aktgjykime

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, vazhdojnë të kenë …