Ivor Roberts: Shqipëria dhe Kosova mund dhe duhet të bashkohen

Ish-ambasadori i Britanisë së Madhe në Beograd,  Ivor Roberts, është cituar të ketë deklaruar  se nuk sheh arsye që Shqipëria dhe Kosova të mos bashkohen. “Nuk shoh arsye, që pas një kohe, të mos bashkohen Kosova dhe Shqipëria në një shtet të vetëm, nëse këtë e duan”, ka thanë ish-ambasadori britanik për B92. Sipas tij, kufijtë në Ballkan mund të korrigjohen për paqe të përhershme. “Gjithashtu një vend që nuk ka zgjidhur çështjen e kufirit nuk mund t’i bashkohet BE-së. Në këtë pikë, Britania e Madhe, duhet të dalë nga BE pasi ka mosmarrëveshje me tre vende”, shprehet Roberts. Ai mendon se  veriu i Kosovës duhet t’i kthehet Serbisë, kurse tri komunat në Lindje aktualisht nën Serbi, duhet  t’i kthehet Kosovës. “Kufijtë në radhë të parë duhet t’i kontribuojnë sigurisë dhe stabilitetit. Kjo do të zgjasë deri atëherë kur ato do të bëhen krejtësisht të parëndësishëm”, tha ai.(dritare.net)

Kontrolloni gjithashtu

OVL e UÇK-së, dega Deçan: në një vjetorin e ndarjes nga jeta, mbahen homazhe për çlirimtarin Agron Haradinaj

Të nderuara Familje të Dëshmorëve ,Invalid dhe Veteranë të Luftës së UÇK-së. Të nderuar qytetarë! …