leoni

Jan Kickert: Komuniteti ndërkombëtar e konsideronte Hashim Thaçin, politikan me rëndësi për qetësimin e situatës ndëretnike

Dëshmitari, Jan Kickert, gjatë fjalës së tij, në Gjykatën  Speciale, Hagë, në një rast të përmendur nga gjyqtari Kristof Bart, theksoi se komuniteti ndërkombëtar e konsideronte Hashim Thaçin si një aleat me vlerë për të qetësuar situatën ndëretnike në Kosovë, e cila ishte tensionuar pas luftës. Ai gjithashtu përmendi një video ku Thaçi  fliste për grupet etnike dhe kundërshtonte veprimet hakmarrëse. Dëshmitari gjithashtu nënvizoi se qëllimi i komunitetit ndërkombëtar ishte të ndalte konfliktin në Kosovë dhe të kufizohej numri i incidenteve, duke theksuar besueshmërinë në udhëheqjen  e Thaçit, i cili  vinte nga UÇK-ja. Dëshmitari, Jan Kikert,  nuk mund të kujtonte nëse Thaçi ose Qeveria e Përkohshme e Kosovës kishin marrë ndonjë masë lidhur me incidentet ndaj komunitetit serb, ai vuri në dukje se kishte ende problematika të mëdha në siguri dhe angazhim politik nga ana e shqiptarëve të Kosovës, veçanërisht nga UÇK-ja.

Kontrolloni gjithashtu

Josep Borrell

Josep Borrell ka thënë se Evropa nuk është e plotë derisa Ballkani Perëndimor të bëhet pjesë e saj

Përfaqësuesi i lartë i Bashkimit Evropian (BE) për politikën e jashtme dhe sigurinë, Josep Borrell, …