Fillimi / Lajmet / Johanes Hahn në pritje që Kosova të dalë nga zgjedhjet e 11 qershorit me një Qeveri pro evropiane
Komisionari evropian, Johannes Hahn, kërkon nga politika në Maqedoni të vlerësojë verdiktin e qytetarëve në referendum

Johanes Hahn në pritje që Kosova të dalë nga zgjedhjet e 11 qershorit me një Qeveri pro evropiane

Komisari për Zgjerim i BE-së,  Johanes Hahn ka deklaruar se Bashkimi Evropian pret që Kosova të dalë nga zgjedhjet e 11 qershorit me një Qeveri pro evropiane dhe që institucionet e reja t’i përmbushin sa më shpejt kriteret e mbetura për heqjen e vizave. Ai ka theksuar se BE-ja planifikon që të gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor: Kosova, Shqipëria, Serbia, Mali i Zi, Maqedonia dhe Bosnjë e Hercegovina,  të jenë pjesë e unionit. Në këtë aspekt, Hahn, ka deklaruar se më 12 korrik në Trieshtë të Italisë, do të zhvillohet një takim i radhës ku do të diskutohet çështja e tregut të përbashkët ekonomik të rajonit.

Kontrolloni gjithashtu

Avni Ajdini: Ligji për Rimëkëmbjen Ekonomike është diskriminues në disa sektorë

BSPK-ja ndjekë me shqetësim rritjen e çmimeve të artikujve esencialë në Kosovë dhe propozon ngritje të pagave

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, po ndjekë me shqetësim rritjen e çmimeve të ...