Konferenca e kryetarëve të Parlamenteve të Bashkimit Europian, u mbyll dje në Palma de Majorca

Konferenca e kryetarëve të Parlamenteve të Bashkimit Europian, u mbyll dje në Palma de Majorca

Konferenca e kryetarëve të Parlamenteve të Bashkimit Europian, u mbyll  dje në Palma de Mallorca, me ç’ rast  miratoi një deklaratë të përbashkët mbi krijimin e një force mbrojtëse të përbashkët evropiane prej 5 mijë ushtarësh për t’ju përgjigjur krizave. Po ashtu deklarata kërkon që të vijohet e gjithë mbështetja e nevojshme për Ukrainën në fushën humanitare dhe ushtarake. Në të njëjtën kohë bëhet thirrje për një pauzë të menjëhershme në konfliktin mes Izraelit dhe Hamasit në Rripin e Gazës. Në deklaratën përfundimtare të Konferencës të inaguruar dje nga mbreti Felipe VI, shfaqen pika të ndryshme për sigurinë e vendeve anëtare dhe investimet në mbrojtje në funksion të autonomisë industrial dhe teknologjike të BE-së. Për kryetarët e parlamenteve të vendeve të BE, nisma e bashkimit për të pasur një ushtri të vetën, për të vepruar në mbrojtje të sigurisë së qytetarëve dhe interesave të tyre, është e një rëndësie të veçantë. (Top Channel)

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj

Ramush Haradinaj: Mospërfshirja e Kosovës në votimin e Këshillit të Ministrave, një dështim i madh

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka kritikuar ashpër kryeministrim Albin Kurti lidhur me mospërfshirjen e …