Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / Kryetari Thaçi: Kosova nuk do të marrë pjesë në takimin e liderëve të rajonit që do të mbahet në Shqipëri
Pas mëdyshjeve se a do ta pret në takim apo jo, kryetari Thaçi vendos të takohet më Lajçakun

Kryetari Thaçi: Kosova nuk do të marrë pjesë në takimin e liderëve të rajonit që do të mbahet në Shqipëri

Kosova nuk do të marrë pjesë as në takimin e tretë të liderëve të formatit rajonal të njohur si “Mini-Shengen” që do të mbahet në Tiranë. Kryetari Thaçi ka bërë të ditur se nuk do të marrë pjesë në  këtë takim përmes një postimi. Ai e ka falenderuar kryeministrin e Shqipërisë, Edi Rama për ftesën duke thënë se për dallim nga Republika e Shqipërisë, Republika e Kosovës vazhdon edhe më tutje të ketë pengesa serioze në konsolidimin e shtetësisë së vet. Dhe kjo për shkak se pengesë kryesore është Serbia. “Dua të theksoj se rrethanat që e kanë pamundësuar pjesëmarrjen e Republikës së Kosovës në takimin e parë të mbajtur në Novi Sad dhe në të dytin të mbajtur në Ohër, nuk kanë ndryshuar. Si rrjedhojë, unë si President i Republikës së Kosovës, në emër të institucioneve shtetërore refuzoj pjesëmarrjen në takimin e tretë të këtij formati rajonal që mbahet në Tiranë”, ka shkruar Thaçi.

Kontrolloni gjithashtu

Kryeministri Hoti, sot në Paris ka nënshkruar dy marrëveshje me Francën dhe ka ftuar për vizitë, kryetarin Macron

Kryeministri Hoti, sot në Paris ka nënshkruar dy marrëveshje me Francën dhe ka ftuar për vizitë, kryetarin Macron

Kryetari i Francës, Emmanuel Macron ia ka bërë të ditur kryeministrit të Kosovës, Avdullah Hoti, ...