Valon Murati

Murati: Stabiliteti i Ballkanit në interes të BE-së e SHBA-së, zgjidhja e konfliktit shqiptaro-serb jetik

Kryetari i Lëvizjes për Bashkim, Valon Murati ka thënë se problemi shqiptaro-serb është thelbësor për paqen, stabilitetin dhe sigurinë në Ballkan. Ai ka shtuar më tutje se gjetja e një zgjidhje përmes dialogut Kosovë-Serbi do të prodhonte stabilitet në Ballkan, andaj kjo çështje ka një interes të veçantë për Shtetet e Bashkuara të Amerikës por edhe Bashkimin Evropian. Gjatë intervistës për “Ekonomia Online” kryetari i Lëvizjes për Bashkim, Valon Murati ka shtuar më tutje Bashkimi Evropian promovon bashkëpunimin, idenë e lëvizjes së lirë të njerëzve e mallrave, kapitalit, shërbime e tjera, por nuk mendoj që në këtë moment ai do të kushtëzoj diçka Kosovën, për sa i përket sidomos çështjes së “Open Ballkan”. Kjo është një çështje që Kosova duhet ta mendojë mirë dhe duhet ta trajtojë me seriozitet dhe jo kështu siç është sjellë, vetëm ka refuzuar bllanko, por të mendoj se a ia vlen apo jo, pra të ketë një debat shoqëror edhe ne nivelin politik më racional.

Kontrolloni gjithashtu

Në Kabul të Afganistanit 21 qytetarë kanë humbur jetën nga një shpërthim që ndodhi në një xhami gjatë namazit të akshamit

Në Kabul të Afganistanit 21 qytetarë kanë humbur jetën nga një shpërthim që ndodhi në një xhami gjatë namazit të akshamit

Në Kabul të Afganistanit,  21 qytetarë kanë humbur jetën  nga një shpërthim që ndodhi në …