Fillimi / Lajmet / Nagavci: Vendimi për shtyrjen e fillimit të mësimit është marrë me rekomandim të IKSHPK-së dhe ekspertëve shëndetësorë
Komunat shprehen të gatshme dhe kërkojnë që viti i ri shkollor të fillojë më 27 shtator

Nagavci: Vendimi për shtyrjen e fillimit të mësimit është marrë me rekomandim të IKSHPK-së dhe ekspertëve shëndetësorë

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Arbërie Nagavci ka deklaruar se vendimi për shtyrjen e fillimit të mësimit deri më 13 shtator është marrë me rekomandim të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKSHPK) dhe ekspertëve shëndetësorë. “Të gjitha përgatitjet lidhur me fillimin e vitit të ri shkollorë janë bërë si nga shkollat, drejtoritë komunale të arsimit, ashtu edhe nga MAShT-it. Ne kemi rishikuar udhëzuesin për fillimin e vitit të ri, kemi shtuar edhe skenarin për rikthimin e plotë dhe të sigurt të fëmijëve në shkolla” ka theksuar ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci. Ajo ka shtuar më tutje se sipas të dhënave të DKA-së, deri më datën 25 të këtij muaji, jemi njoftuar se më shumë se 72.30% të mësimdhënësve dhe stafit tjetër janë vaksinuar tashmë. Prej tyre 34.32% kanë qenë të vaksinuar me të dy dozat e vaksinës ndërsa të tjerët veçse e kanë përcaktuar terminin për vaksinim, por tashmë veç kjo nuk mjafton.

Kontrolloni gjithashtu

Joe Biden: Agjenda ime nuk është kundër Rusisë apo dikujt tjetër, por është për Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Presidenti amerikan Joe Biden paralajmëron Rusinë për Ukrainën

Kryetari amerikan, Xho Bajden,  u zotua se do ta bëjë shumë të vështirë për kryetarin ...