KEK
Fillimi / Lajmet / Në Forcën e Sigurisë së Kosovës shërbejnë 206 femra në uniformën e ushtrisë
Në Forcën e Sigurisë së Kosovës shërbejnë 206 femra në uniformën e ushtrisë

Në Forcën e Sigurisë së Kosovës shërbejnë 206 femra në uniformën e ushtrisë

Në Forcën e Sigurisë së Kosovës shërbejnë 206 femra, të cilat  mbajnë të veshur uniformën e ushtrisë. Ushtaraket në FSK mbajnë edhe pozita të rëndësishme në nivel komandues si oficere, komandante, zëvendëskomandante. Kurse, gradat përfshijnë një kolonele, tri femra janë nënkolonel, katër majore, pesë kapitene, shtatë togere, dy rreshtermajore, dhjetë mbajnë gradën kapterë, dhjetë rreshter, 28 tetar si dhe 136 ushtare. Kjo vazhdimësi u reflektua kur një pjesë prej tyre u dëshmuan dhe si ushtare të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës e tani vazhdojnë misionin e tyre në FSK, shkruan “Zëri”. Remzie Zeqiraj mban gradën major, dhe është një nga oficeret e Zyrës për marrëdhëniet me publikun, e cila po ashtu është një nga femrat e para që veshi uniformën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj: Vazhdimi i mandatit të Specialës është i padrejtë, Kosova është ballafaquar njëherë me akuza të tilla

Haradinaj: Vazhdimi i mandatit të Specialës është i padrejtë, Kosova është ballafaquar njëherë me akuza të tilla

Kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, vazhdimin e mandatit të Gjykatës Speciale ...