KEK
Fillimi / Lajmet / Në prag të dialogut të Kosovës e Serbisë në Bruksel, Kosova mbetet sërish në preambulën e Kushtetutës së Serbisë
Dialogu

Në prag të dialogut të Kosovës e Serbisë në Bruksel, Kosova mbetet sërish në preambulën e Kushtetutës së Serbisë

Në prag të dialogut të kryeministrit Albin Kurti dhe kryetarit të Serbisë, Aleksander Vuçiq, në Bruksel Kosova mbetet sërish në preambulën e Kushtetutës së Serbisë, edhe pas ndryshimeve kushtetuese, ka deklaruar ministrja serbe e Drejtësisë, Maja Popoviq. Më 7 qershor, Kuvendi i Serbisë ka miratuar propozimin e Qeverisë për ndryshimin e pjesës për drejtësinë në Kushtetutë. Serbisë iu ka  rekomanduar harmonizimi i legjislacionit të brendshëm me atë evropian, në rrugën e saj të integrimit në BE. Me ndryshimet e propozuara kushtetuese, gjyqtarët dhe prokurorët nuk do të zgjidhen më nga Parlamenti i Serbisë, por nga Këshilli i Lartë Gjyqësor dhe Këshilli i Lartë i Prokurorisë.

Kontrolloni gjithashtu

Kuvendi i Kosovës e miraton në parim projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Automjete

Kuvendi i Kosovës e miraton në parim projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Automjete

Kuvendi i Republikës së Kosovës e ka miratuar në parim projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin ...