Protesta per Ramushin

Në shumë qytete të Kosovës, Maqedonisë e Shqipërisë u protestua për lirimin e Ramush Haradinajt

Sot në shumë qytete të Kosovës, Maqedonisë e Shqipërisë  janë mbajtur  protesta gjithë popullore me kërkesë  për lirimin e ish kryeministrit dhe kryetarit  të AAK-së, Ramush Haradinaj, i cili është arrestuar nga policia franceze javën e shkuar, në bazë të një urdhër arresti të Serbisë të kohës së Milosheviqit. Protesta me moton, “Kundër fyerjes dhe padrejtësisë” u mbajtën në Prizren, Gjilan, Pejë, Mitrovicë, Gjakovë dhe në Ferizaj.  Shumë qytetarë të Gjakovës dhe Rahovecit janë bashkuar marshit protestues për Ramush Haradinajn. Para Ambasadës së Francës në Shkup u mbajt  një protestë, kundër arrestimit të Ramush Haradinajt. Edhe Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar, sot mbajti protestë paqësore në Tiranë, përball Ambasadës franceze, me qëllim për të kundërshtuar ndalimin e gjeneralit të UÇK-së, Ramush Haradinaj nga autoritetet franceze pas një urdhër-arresti të lëshuar nga Serbia në vitin 2004.

Kontrolloni gjithashtu

21 vjet nga masakra mizore e civilëve shqiptarë në Mejë të Gjakovës nga forcat policore e ushtarake serbe

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, kanë shkallë tejet të ulët të përfundimit me aktgjykime

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, vazhdojnë të kenë …