leoni

Në Universitetin “Kadri Zeka” u mbajtën provimet pranuese

Në Universitetin “Kadri Zeka” u mbajtën provimet pranuese

 Universiteti “Kadri Zeka”, në Gjilan ka mbajtur sot provimet pranuese për afatin e parë,  për vitin akademik 2018-2019, në fakultetin e Edukimit program Fillor dhe Parashkollor, Fakultetin Ekonomik në programet, Banka Financa dhe Kontabilitet, Menagjment dhe Marketing, Fakultetit Juridik dhe Fakultetin e Shkencave Kompjuterike. Për të parë nga afër këtë proces, Bajram Kosumi Rektor në Universitetin “Kadri Zeka”, së bashku me Prorektorët, Sekretarin e Përgjithshëm, Dekanët dhe Kryetarin e Parlamentit studentor,  kanë vizituar disa nga sallat ku janë mbajtur provimet pranuese, derisa  janë shprehur të kënaqur me mënyrën e organizimit dhe mbarëvajtjen e ecurisë  së testit pranues të studentëve të rinj të cilën dëshirojnë të jenë pjesë e Universitetit tonë. Rektori Bajram Kosumi,  të gjithë kandidatëve u uroi suksese në provimin pranues . Ai tha se provimi pranues ka filluar me kohë dhe se  procesi i testimit ka shkuar mbarë dhe se nuk ka pasur ndonjë parregullsi.

Të kënaqur me procesin dhe me shpresë që kanë kaluar provimin pranues janë shprehur edhe studentët. Qëndresa Muja, Betim Shala dhe Adhurim Aliu, të cilat iu nënshtruan provimit pranues në  Fakultetin e Edukimit, shpresojnë  që do të pranohen dhe se sipas tyre provimi pranues ka qenë i lehtë.

Edhe  Ahmet Ahmeti, i cili iu nënshtrua provimit pranues në Fakultetin Ekonomik, programi  Banka Financa dhe Kontabilitet, Drilon Surdulli aplikues i Fakultetit të Shkencave Kompjuterike dhe Valdrin Halabaku në Juridik, thanë se provimi ka qenë i kuptueshëm, ka pasur sqarime të mjaftueshme nga kujdestarët në sallën , derisa shpreson se do të kalojë me sukses dhe do të jetë student i Universitetit “Kadri Zeka”.

Ndryshe, ka pasur një interesim mjaft të madh të maturantëve për të qenë studentë në Universitetin “Kadri Zeka”, fakulteti më i preferuar  është Edukimi, ku për një vend studimi garojnë katër studentë.

Universiteti “Kadri Zeka”, në afatin e parë,  për vitin akademik 2018-2019, në fakultet për të cilat ka qenë i hapur konkursi, do të regjistrojë 1218 studentë të rregullt në studime baçelor, ku përfshihen edhe studentë nga  Presheva, Bujanoci dhe Medvegja, si dhe nga komunitetet jo-shumicë. Shpallja e rezultateve preliminare të provimit pranues do të bëhet, më së voni, deri më 23.07.2018  në fakultetet përkatëse si dhe në ueb-faqen e universitetit. Shpallja e listës përfundimtare bëhet me datë 27.07.2018.

Kontrolloni gjithashtu

Zgjim Hyseni: Kurti nuk do të pranojë një koalicion me PDK-në me një rezultat të ulët të votave

Zgjim Hyseni nga PSD, deklaroi se kryeministri Albin Kurti, edhe gjatë kohës kur ishte në …