Nga përmbytjet e shkaktuara prej rrebesheve të shiut, në Iran janë mbytur 21 persona

Guvernatori i qytetit Estahban, Yousef Karegar, ka dekrluar se ekipet e shpëtimit arritën të shpëtojnë 55 persona, të cilët ishin bllokuar nga përmbytjet e shpejta, por të paktën edhe gjashtë persona janë ende të zhdukur. Mediet njoftojnë se përmbytjet janë shkaktuar shumë shpejt për shkak të shirave të rrëmbyeshëm. Më së shumti është prekur provinca jugore Fars ku janë evidentuar 21 viktima. Dyshohet se numri i tyre mund të jetë edhe më i madh. Irani është goditur edhe vite më parë nga përmbytjet e mëdha që kanë shkaktuar shumë viktima. Në vitin 2019, nga përmbytjet e mëdha kanë vdekur 76 njerëz dhe rreth dy miliard dëme materiale. Përmbytje ka pasur edhe në vitin 2018 nga e cila kanë humbur jetën 44 personave dhe janë shkaktuar dëme të konsiderueshme materiale.

Kontrolloni gjithashtu

Bardhyl Mahmuti ka mohuar autorësinë e komunikatës së 59-të të UÇK-së, ku ishte shpallur tradhtar Gani Geci, për vrasjen e Abedin Rexhës

Dëshmitari, Bardhyl Mahmuti, gjatë paraqitjes  së tij  para trupit gjykues në gjykimin kundër krerëve të …