KEK
Fillimi / Lajmet / Organet e sigurisë në vend, nuk i kanë listat me emrat e serbëve që kanë kryer krime lufte në Kosovë
Fatmir Limaj: U bënë 21 vjet qyshkur kur ushtria dhe policia serbe kryen një nga krimet më monstruoze në Burgun e Dubravës

Organet e sigurisë në vend, nuk i kanë listat me emrat e serbëve që kanë kryer krime lufte në Kosovë

Organet e sigurisë në Republikën e Kosovës nuk posedojnë asnjë listë të plotë  lidhur me emrat e serbëve të dyshuar, për kryerjen e krimeve në Kosovë, gjatë periudhës së luftës në vitet, 1998-99. Një listë të tillë të ushtarakëve apo personave të armatosur, për të cilët ka shënime që kanë marrë pjesë në kryerjen e krimeve të rënda si masakrime të popullatës civile, pushkatime, therje dhe dhunimin e femrave, e posedon vetëm Misioni i Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit,  i cili do të duhej të kishte për detyrë edhe ndjekjen e tyre. Zëvendës-drejtori i përgjithshëm i Policisë së Kosovës, Naim Rexha, ka konfirmuar për mediet se EULEX-i është i vetmi institucion që i disponon  emrat e të dyshuarve, të cilët kanë kryer krime gjatë periudhës së luftës mbi popullatën shqiptare. Policia e Kosovës nuk ka asnjë listë të vetme. Megjithatë, Rexha thotë se janë disa zyrtarë të Policisë  të cilët bashkëveprojnë në kuadër të Njësisë së krimeve të luftës së policisë së EULEX-it.

Kontrolloni gjithashtu

Avdullah Hoti: Nëse konstatojmë që s’mund të arrijmë marrëveshje, do kthehemi tek masat e plota të reciprocitetit

Avdullah Hoti: Nëse konstatojmë që s’mund të arrijmë marrëveshje, do kthehemi tek masat e plota të reciprocitetit

Kryeministri,  Avdullah Hoti, ka deklaruar se Kosova dhe Serbia janë në proces të dialogut dhe ...