MIT
tv dielli
Airport Adem Jashari
kek
Fillimi / Lajmet / Përkujtohet Drazha Mihajloviqi në vendin ku kishte masakruar 3000 myslimanë boshnjakë më mesin e tyre edhe 128 fëmijë
Përkujtohet Drazha Mihajloviqi në vendin ku kishte masakruar 3000 myslimanë boshnjakë më mesin e tyre edhe 128 fëmijë

Përkujtohet Drazha Mihajloviqi në vendin ku kishte masakruar 3000 myslimanë boshnjakë më mesin e tyre edhe 128 fëmijë

Në gjashtëdhjetë vjetorin e kapjes gjallë, nga partizanët e Titos, të udhëheqësit çetnik serb, Drazha Mihajloviq, Lëvizja Çetnike serbe sot të Vishegrad, organizon manifestime në përkujtim të kriminelët më famëkeq të luftës së Dytë Botërore, në Jugosllavi. Ky manifestim bëhet në vendin ku çetnikët serbë të Mihajloviqit kishin vrarë 3000 boshnjakë myslimanë në mesin e tyre 128 fëmijë. Organizatorët thonë se përkujtimi i Mihajloviqit është i jashtëzakonshëm për historinë e Serbisë, për idenë dhe rrugën të cilën duhet ta ndjek Serbia dhe kombi serb. Kjo Lëvizje i ka ftuar simpatizantët të bëjnë homazhe në Sheshin e të rënëve dhe të lutën në Kishë për shpirtin e çetnikut serb, i cili me bandat e tij të armatosura kishte vrarë e masakruar popullatën e pafajshme kroate, boshnjake, veçmas popullatën e Bosnjës e Sanxhakut, por edhe popullatën shqiptare. Kthimin e kësaj ikonografie nacionaliste çetnike serbe, analistët e Bosnjës  e të Sanxhakut e krahasojnë me fushatën luftënxitëse në vitet 90 të shekullit të kaluar, kur edhe filloi sulmi i Serbisë  së Milosheviqit  kundër republikave që kundërshtonin hegjemonizmin serb, situatë që çoi në shkatërrimin përfundimtar e ish-RSFJ-së.

Kontrolloni gjithashtu

Vietnami jep shpresë për botën, shëron të gjithë personat e prekur nga koronavirusi...

Vietnami jep shpresë për botën, shëron të gjithë personat e prekur nga koronavirusi…

Autoritetet shëndetësore në Vietnam raportojnë se të gjithë pacientët që rezultuan pozitivë me koronavirus në ...