Peter Beyer: Qeveria që krijohet pas zgjedhjeve, në Kosovë, do të kthehet pa kushte në proces të bisedimeve me Serbinë

Peter Beyer: Kam dëgjuar që Kurti është duke menduar për zgjedhje të jashtëzakonshme në gjithë vendin, jo vetëm në Veri

Deputeti gjerman, Peter Beyer, i cili po qëndron në Kosovë pas tensioneve në Veri, ka folur rreth kërkesave të Francës, Gjermanisë dhe BE-së për zgjedhje të parakohshme në katër komunat e Veriut si një rrugëdalje nga situata e tendosur. Ai ka theksuar se kthimi i serbëve në institucione është i domosdoshëm dhe se zgjedhjet nuk duhet të bojkotohen edhe një herë. Beyer ka deklaruar se ka dëgjuar që Kurti është duke menduar për zgjedhje të jashtëzakonshme në gjithë vendin, pra jo vetëm në Veri. Është diçka që kam dëgjuar sot” ka thënë Beyer. Nuk duhet të ndodh asnjë bojkot, asnjë lojë taktike, nëse ekziston një vullnet serioz për të shtyrë këtë vend përpara” ka thënë Beyer duke i përmendur Kurtin e Vuçiqin, nga të cilët ka kërkuar direkt që të mos i shtyjë serbët drejt bojkotit të pasi ata janë shtetas të Kosovës dhe askush s’duhet të përzihet në këtë situatë.

Kontrolloni gjithashtu

Milovan Drecun

Milovan Dreçun: Aktakuza kundër Thaçit dhe liderëve të tjerë të UÇK-së, rezultat i punës sonë

Milovan Dreçun, Kryetar i Komitetit Parlamentar për Kosovën në Kuvendin e Serbisë, ka deklaruar se …