Kosnett apelon sërish deputetët që mos ta votojnë Ligjin për Mbrojtjen e Vlerave të Luftës së UÇK-së

Philip Kosnett u shpreh kundër ndërhyrjeve që po i bëhen vendimit të KSHC-së, për mos akreditimin e disa universiteteve

Ambasadori amerikan në Kosovë, Philip Kosnett ka reaguar lidhur me ndërhyrjet që po bëhen për vendimin e Këshillit Shtetëror të Cilësisë për mos akreditimin e disa universiteteve. Përmes një postimi, Kosnett ka shkruar se vendi ka nevojë për një sistem të arsimuar të bazuar në merita dhe të drejtë për të gjithë. Universitetet ekzistojnë për t’i arsimuar studentë lidhur me përfitimet  e tyre dhe shoqërisë dhe jo për t’ju siguruar vende pune individëve të pakualifikuar që kanë lidhje me politikën. Vendit i duhet një sistem i arsimit i bazuar në merita dhe i drejtë për të gjithë,  ka shkruar ambasadori Kosnett.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i Asociacionit të Komunave të Kosovës, Sazan Ibrahimi është cituar të ketë deklaruar se komunat e Kosovës përkundër sfidave nga niveli qendror, kanë arritur të shpenzojnë 75 për qind të mjeteve të destinuara për investime kapitale. Ai ka thënë me këtë rast se viti 2024 do të jetë një ndër vitet me sfiduese për nivelin lokal sa i përket investimeve të reja kapitale, kjo pasi Parlamenti i Kosovës nuk ka marr parasysh fare propozimet e komunave për projekte të reja kur ka votuar buxhetin për vitin 2024, që sipas tij, do të ndikonin në zhvillimin ekonomik lokal. Përkundër sfidave që janë ballafaquar komunat në vitin 2023, sa i përket shpenzimeve në investime kapitale komunat kanë rezultate të jashtëzakonshme dhe nëse i krahasojmë me investimet kapitale të shpenzuara nga niveli qendror diferenca është dyshifrore mes nivelit lokal edhe nivelit qendror. Kjo do të thotë që komunat kanë punuar mirë, gjithashtu planifikimet buxhetore i kanë hartuar me seriozitetin më të madh të mundur por edhe zbatimi i tyre përkundër sfidave që janë shkaktuar nga niveli qendror, do të thotë jo vetëm nga ministrit por edhe nga institucionet e nivelit qendror, komunat kanë arritur që të bëjnë shpenzimet të mjeteve për investime kapitale me përqindje jashtëzakonisht të mirë, ka thënë mes tjerash Sazan Ibrahimi.

Ibrahimi: Nga zbatimi i kontratës kolektive po dëmtohen komunat

Drejtori ekzekutiv i Asociacionit të Komunave të Kosovës, Sazan Ibrahimi ka tërhequr vërejtjen se nga …