Administrata Tatimore e Kosovës ka njoftuar për realizimin e të hyrave dhe sfidat me të cilat përballet ATK-ja

Administrata Tatimore e Kosovës mbajti konferencë për media gjatë së cilës paraqiti të hyrat për gjashtë mujorin e parë të këtij viti si dhe vështirësitë me të cilat përballet ATK-ja. Drejtori i Administratës Tatimore të Kosovës, Ilir Murtezaj tha se në periudhën janar-qershor të këtij viti, është arkëtuar shuma prej 239 milion e 500 mijë euro e cila është 8.9 për qind, më e lartë se shuma e arkëtuar gjatë së njëjtës periudhë kohore të vitit 2018. Ky rezultat është mjaft inkurajues edhe për pjesën e mbetur të vitit dhe element qenësor për sukses në mbledhjen e borxheve mbetet konfiskimi i pasurisë, theksoi drejtori i Administratës Tatimore të Kosovës, Ilir Murtezaj. Puna dhe rezultatet e ATK-së është vlerësuar lart nga ministri i Financave, Bedri Hamza i cili tha se pa punën e Administratës Tatimore të Kosovës nuk mund të arkëtohen mjete të cilat mundësojnë realizimin e projekteve.

Kontrolloni gjithashtu

Lajçak

Emisari i BE-së, Miroslav Lajçak, deklaron se Ballkani Perëndimor ka prioritet bashkëpunimin me Mbretërinë e Bashkuar

I dërguari i Bashkimit Europian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, është  shprehur optimist për rëndësinë …