Fillimi / Lajmet / Prej 19 deri më 24 maj të vitit 1999 serbët kanë vrarë e masakruar rreth 150 shqiptarë në Burgun e Dubravës
Fatmir Limaj: U bënë 21 vjet qyshkur kur ushtria dhe policia serbe kryen një nga krimet më monstruoze në Burgun e Dubravës

Prej 19 deri më 24 maj të vitit 1999 serbët kanë vrarë e masakruar rreth 150 shqiptarë në Burgun e Dubravës

Nga 19  maji dhe në vazhdim deri më 24 maj në Burgun e Dubravës serbët kanë vrarë e masakruar rreth 150 shqiptarë. Numri i evidentuar është 120 por 30 të tjerë radhiten në mesin e të zhdukurve meqë serbët u kanë humbur gjurmët.

 

Të vrarët:

 

 1. Gazmend Jahir Kolgeci nga Arrishta (ish Vraniqi), Therandë;
 2. Ilir Halil Luzha nga Arrishta (ish Vraniqi), Therandë;
 3. Nexhat Shaqir Kokollari nga Ujmiri (ish Savrova), Therandë;
 4. Sahit Fejzë Krasniqi nga Ujmiri (ish Savrova), Therandë;
 5. Fazli Sahit Kabashi nga Malasi (ish Mohlani), Therandë;
 6. Kadri Rrahman Morina nga Rreshtani, Therandë;
 7. Ali Hysen Gashi nga Shiroka, Therandë; (I plagosur, masakruar rëndë dhe i zhdukur, në Spitalin e Prishtinës);
 8. Avdullah Ramadan Tahiri, nga Malisheva. Gjilan;
 9. Sylejman Shaip Badallaj nga Zhuri, Prizren;
 10. Lush Ndue Përlazi nga Velezha, Prizren;
 11. Jonuz Mehmet Krasniqi nga Arbana, Prizren;

12.Gjon Mark Gjini, nga Prizreni;

 1. Man – Karavidaj, nga Mazrreku, Prizren;
 2. Afrim B. Krasniqi, nga Tusus, Prizren;
 3. Mehmet – Qunaj nga Kojushi, Prizren;
 4. Habib Azem Mehani nga Shkaba (ish Gllanasella), Drenas;

 

 1. Zahir Sadik Agushi nga Thanishta, (ish Drenoc) Klinë;
 2. Mujë Jashar Tafilaj nga Starza (ish Siqeva), Klinë);
 3. Bajram Jonuz Berisha, nga Valijaku (ish Volljaka), Klinë,
 4. Agim Ajet Duraku, nga Buroja, Klinës,
 5. Gani Isufi nga Suka e Gashit, Klinë;
 6. Bedri Sejdë Hasani, nga Peja;
 7. Fadil Smajl Bezeraj nga Rrafshi (ish Raushiqi) i Pejës;
 8. Sahit Sali Brahimaj nga Kodrina, Pejë;
 9. Ali Avdyl Kelmendi nga Frashnjeti (ish Kusuriq), Pejë;
 10. Avni Bajram Gashi nga Buqani, Pejë;
 11. Artan Tafë Gjekaj , nga Dardana (ish Zllopeku), Pejë;
 12. Iber Dinë Gërgoci , nga Frashmjeti (ish Kusuriqi), Pejë;

 

 1. Nazmi Hysen Shala nga Peja;
 2. Haki Z.Dinaj nga Rraushi, Pejë; (i liruar më 17 maj ’99. Më tej nuk dihet për fatin e tij)
 3. Idriz Niman Zhutaj, nga Rausha, Pejë;
 4. Osman Husein Rastoder nga Arbneshi (ish Vitomirica), Pejë;
 5. Remzi Smajl Shala nga Babaj, Pejë;
 6. Kolë Berisha, Pejë, i ekzekutuar nga Boban Bashqareviq,
 7. Naim Rexhë Kurmehaj, nga Strellci, Deçan;
 8. Dërvish Sylë Sylaj, nga Ratishi , Deçan;
 9. Zekë Haxhi Hasnmataj, nga Strellc i Epërm, Deçan;
 10. Gani Ibish Lekaj, nga Lumbardhi, Deçan;
 11. Metë Ibish Osmanaj, nga Isniqi, Deçan;
 12. Adem Idriz Jasiqi, nga Deçani;
 13. Hajdar – Pepaj, nga Kodralia, Deçan;
 14. Latif – Hasnmetaj, nga Strellci Deçan;
 15. Shkelzen Miftar Pepshi nga Juniku, Deçan;(U ekzekutua më 18 maj 1999)
 16. Sefedin Rrahman Hoti nga Shpati (ish Sibovc), Kastriot (ish Obiliq);

 

 1. Besim Aziz Kabashi nga Apterushi, Rahovecit;
 2. Avni Behxhet Thaçi nga Retia, Rahovec;
 3. Lulzim Hashim. Hajda, nga Rahoveci;
 4. Qemajl Hajdar Bytyqi, nga Deja, Rahovec;
 5. Gani Elez Morina, nga Deja, Rahovec; (vdiq në burgun e Lipjanit nga plagët në Masakrën e Dubravës dhe nga maltretimet e gardianit në Lipjan, Zoran Klaiq)
 6. Isuf R. Berisha nga Drenaj, Rahovec;
 7. Ukshin Nazif Hoti nga Krusha e Madhe, Rahovec; (u lirua më 16 maj 1999, i humbin gjurmët);
 8. Xhemajl H. Eminhajzeri, nga Rahoveci;
 9. Besim Hazir Paçarizi, nga Rezistenca (ish Dragubili), Malas (ish Malishevë);
 10. Enver Avdyl Zogaj, nga Rrezana (ish Bellanica), Malas; (ish Malishevë);
 11. Nikë Ndue Kola, nga Gjakova;
 12. Hasan Miftar. Hoda, nga Gjakova;
 13. Zef Isuf Kqiraj nga Zhubi, Gjakovë;
 14. Bahri Myhedin Kryeziu, nga Gjakova;
 15. Iber Sherif Metaj, nga Hereqi, Gjakovë;
 16. Kristë Mark Përvorfi nga Dujaka, Gjakovë;
 17. Hysen Avdyl Ademaj nga Mollasi (ish Mulliqi), Gjakovë;
 18. Ilir Damon Damonaga, nga Gjakova;
 19. Qaush Haxhi Ahmeti, nga Sheremetaj, Gjakovë;
 20. Besnik Shani Kastrati, nga Gjakova;
 21. Blerim Adem Hoda, nga Gjakova;
 22. Xhevdet Gani Bistrica, nga Gjakova;
 23. Napoleon Qemajl Guta, nga Gjakova;
 24. Valentin Mark Nikollbibaj, nga Brekoci, Gjakovë;
 25. Gazmend Fazli Imeraj, nga Ponosheci Gjakovë,
 26. Xhokë Matej Ndreca, nga Bitishi , Gjakovë;
 27. Anton Pashk Maksuti, nga Vogova, Gjakovë;
 28. Bujar Adem Himaj, nga Skivjani, Gjakovë;
 29. Fadil Hysen Beqiraj nga Rracaj, Gjakovë;
 30. Gazmend Fazli Imeri nga Ponosheci, Gjakovë;
 31. Halit Sadri Ademaj, nga Rracaj, Gjakovë;
 32. Hamdi Adem Ademaj nga Rracaj, Gjakovë;
 33. Kristë Pren Nokaj nga Mokliku, Gjakovë;
 34. Muhamet Ymer Shala nga Blinishti, Gjakovë;
 35. Myhedin Xhelal Guta nga Gjakova;

 

 1. Ramë Rexhep Ibrahimi nga Stublla, Gjakovë;
 2. Ramiz Himë Bajrami nga Osek Hyla, Gjakovë;
 3. Rasim Demë Plava nga Cermjani, Gjakovë; ( U lirua më 16 maj 1999, pas luftës u gjet i ekzekutuar);
 4. Përparim – Efendiu, Gjakovë, i ekzekutuar nga Boban Bashqareviq,
 5. Ali – Guta, Gjakovë, i ekzekutuar nga Boban Bashqareviq,
 6. Naim Zenel Zahiti nga Suma, Vushtrri; 86. Nexhat Tahir Pllana, nga Martirat, Vushtrri;
 7. Zejnullah Mujë Elshani, nga Rezistenca (ish Bajinca), Drenas;

 

 1. Hasan Beqir Shala, nga Nënkalaja, Drenas;
 2. Shani Avdyl Shala, nga Nënkalaja, Drenas;
 3. Xhafer Hysen Gllareva nga Fortesa, Drenas;
 4. Qamil Abaz Thaçi nga Llapushniku, Drenas;
 5. Petrit Halim Kiqina, nga Rezistenca, Drenas;
 6. Dan Brahim Leku, nga Rezistenca, Drenas;
 7. Sahit Halit Thaçi, nga Gryka, Drenas;
 8. Valdet Çerkin Sopi, nga Llapushniku, Drenas;
 9. Afrim Jusuf Sahiti, nga Drenori, Drenas;

 

 1. Bajram Miftar Kiqina, nga Rezistenca, Drenas;
 2. Habib Azem Mahani nga Shkaba, Drenas;
 3. Nasuf Mehmet Bylykbashi nga Qëndresa, Drenas;
 4. Musa Idriz Morina nga Hodonoci, Dardanë;(ish Kamenica);
 5. Enver Bajram Topalli, nga Gremja, Ferizaj;
 6. Rrahim Smajl Murseli, nga Gremja, Ferizaj;
 7. Ahmet Hysen Hoxha , nga Pleshina, Ferizaj;
 8. Tefik Salih Spahiu nga Varoshi, Ferizaj;
 9. -1. Mejdi Hajrush Dalloshi nga Sopoti, Kaqanik;
 10. Danush Miftar Kurtaj nga Gabrrica, Kaqanik;
 11. Tefik Bafti Raka, nga Kaqaniku;
 12. Avdylgafurr M. Luma, nga Qafëshqipja (ish Glloboqica), Kaqanik;

 

 1. Suad Isen Brava, Puset e Nikës, i vrarë,
 2. Arsim Murat Rrahimi , nga Beasiana (ish Podujeva);
 3. Bashkim Emin Maloku nga Dardhishta, Besianë (ish Podujevë);
 4. Xhevat – Azemi nga Besiana; (ish Podujevë);
 5. Shaban Bajram Qosa , (R) nga Mitrovica;
 6. Fejzë Rexhë Spahija, nga Ilirioni (ish Runiku), Skenderaj;
 7. Ramiz – Regjepi, nga Prishtina;
 8. Gazmend Idriz Gashi, nga Prishtina;
 9. Arsim – Krasniqi, nga Prishtina;
 10. Ramiz Ramë Memia, nga Myhejani,Tropoja – Shqipëri;
 11. Arsim Ahmet Zogijani, nga Harilaqi, F. Kosovë;
 12. Isuf Qerim Hoxha nga Myzeqina.

Kontrolloni gjithashtu

Dialogu ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian, do të rinisë më 12 korrik

Dialogu ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian, do të rinisë më 12 korrik

Zëdhënësi i Bashkimit Evropian, Peter Stano, ka konfirmuar të hënën, se kryeministri i Kosovës, Avdullah ...