KEK
Fillimi / Lajmet / Qeveria e Kosovës do të marr 60 milionë euro kredi për blerjen e vaksinave anti-Covid
Arben Vitia

Qeveria e Kosovës do të marr 60 milionë euro kredi për blerjen e vaksinave anti-Covid

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e sotme ka miratuar nismën për negocimin e marrëveshjes kornizë së kredisë ndërmjet Kosovës dhe Bankës Zhvillimore të Këshillit të Evropës për financimin e projektit “Reagim Emergjent ndaj COVID-19”, përmes të cilës do sigurohen edhe 25 milionë euro për blerje të vaksinave dhe pajisjeve të tjera për menaxhimin e masës anit-Covid, krahas 35 milionë të tjerave që tashmë janë të ratifikuara në Kuvendin e Kosovës. Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, tha se nga këto 60 milionë euro tashmë 35 milionë janë të negociuara dhe shtesë janë edhe 25 milionë të tjera. Ai tutje tha se kushtet e financimit nga kjo bankë janë më të favorshmet dhe norma e interesit mbetet e subvencionuar nga Banka Zhvillimore e KE-së. Në mbledhjen e sotme Qeveria e Kosovës ka miratuar edhe koncept-dokumentin për pasurinë e pajustifikueshme.

Kontrolloni gjithashtu

Donjet Bislimi: Është padrejtësi për Kosovën që në krye të ministrisë së Punëve të Jashtme të jetë Donika Schwarz

Donjet Bislimi: Është padrejtësi për Kosovën që në krye të ministrisë së Punëve të Jashtme të jetë Donika Schwarz

Donjet Bislimi nga PDK ka thënë se është padrejtësi për Kosovën që në krye të ...