Qeveria e Kosovës ka përshëndetur gjetjet e Komisionit ad-hoc për Demarkacionin me Malin e Zi

Pas deklarimit të ekspertëve ndërkombëtarë, Qeveria e Kosovës për mes një komunikate  ka përshëndetur gjetjet e Komisionit ad-hoc për Demarkacionin me Malin e Zi, i cili ka konstatuar se nuk ka pasur shkelje gjatë caktimit të vijës kufitare me shtetin malazias. Qeveria përshëndet, po ashtu, gjetjet e ‘Komisionit për Demarkacion’ sepse ajo duke qenë edhe në përputhje me përfundimet e më hershme të Departamentit të Shtetit Amerikan, heq të gjitha dilemat rreth kësaj çështjeje.  Vlerësojmë se kjo është një arritje e qëndrueshme në drejtim të plotësimit të një kushti shumë të rëndësishëm për liberalizimin e vizave dhe si e tillë do të paraqet një hap të rëndësishëm e cilësor në rrugëtimin tonë drejt integrimeve evropiane”, është thënë në komunikatën e Qeverisë së Kosovës. Sipas kësaj komunikate, qeveria është shprehur e kënaqur me faktin se ekspertët ndërkombëtarë nuk kanë gjetur shkelje në demarkacion.

Kontrolloni gjithashtu

OVL e UÇK-së, dega Deçan: në një vjetorin e ndarjes nga jeta, mbahen homazhe për çlirimtarin Agron Haradinaj

Të nderuara Familje të Dëshmorëve ,Invalid dhe Veteranë të Luftës së UÇK-së. Të nderuar qytetarë! …