leoni

Qeveria e re ta vazhdojë konsensusin nacional në raport me BE-në

Qeveria e re ta vazhdojë konsensusin nacional në raport me BE-në

Njohësi i integrimeve evropiane, profesori Avni Mazreku, ka vlerësuar se Qeveria e re e Kosovës duhet ta vazhdojë konsensusin nacional në raport me agjendën evropiane. Në një intervistë për gazetën “Epoka e re”, ai ka thënë se kjo është e rëndësishme për përshpejtimin e rrugës së Kosovës drejt BE-së. “Spektri politik duhet të ketë pajtueshmëri dhe kompromis sa i përket formimit të asociacionit të komunave serbe dhe demarkacionit me Malin e Zi, sepse kjo e fundit është vendosur si kusht nga ana e Komisionit Evropian për liberalizim të vizave”, ka thënë Mazrreku. Duke folur për idenë e formimit të tregut të përbashkët në Ballkanin Perëndimor, i cili është diskutuar në Trieste të Italisë, Mazrreku i ka ftuar institucionet e Kosovës të jenë të kujdesshme në këtë rast. Ai ka thënë se Kosova duhet ta kushtëzojë pjesëmarrjen e saj në këto iniciativa me njohjen nga Serbia.

Kontrolloni gjithashtu

Blerta Deliu-Kodra

Blerta Deliu, kritikon ministren e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, për pjesëmarrje në fushatën zgjedhore në Maqedoninë e Veriut

Deputetja e PDK-së, Blerta Deliu, ka kritikuar ministren e  Drejtësisë, Albulena Haxhiu, për pjesëmarrjen e …