leoni

Shtetet e Bashkuara kanë vendosur sanksione kundër anëtares serbe të Presidencës së Bosnje e Hercegovinës, Zhelka Cvijanoviq

Shtetet e Bashkuara kanë vendosur sanksione kundër anëtares serbe të Presidencës së Bosnje e Hercegovinës, Zhelka Cvijanoviq

Shtetet e Bashkuara kanë vendosur sanksione kundër anëtares serbe të Presidencës së Bosnje e Hercegovinës, Zhelka Cvijanoviq, dhe zyrtarëve të tjerë të lartë nga Republika Serbe për shkak të minimit të Marrëveshjes së Paqes të arritur në Dejton më 1995. Në listën e sanksioneve të Departamentit amerikan të Thesarit janë futur edhe kryetari i Parlamentit të Republikës Serbe, Nenad Stevandiq, kryeministri i këtij entiteti, Radovan Vishkoviq dhe ministri i Drejtësisë në Republikën Serbe, Millosh Bukejloviq. Thesari njoftoi  se zyrtarët e sanksionuar janë drejtpërdrejtë përgjegjës për inkurajimin e miratimit të vendimeve nga Asambleja Kombëtare e entitetit të Republikës Serbe për të shpallur vendimet e Gjykatës Kushtetuese të Bosnjës si të pavlefshme në këtë entitet. Me këtë veprim, sipas Uashingtonit zyrtar , ata kanë kërcënuar zbatimin e Marrëveshjes së Dejtonit.

Kontrolloni gjithashtu

Faton Klinaku: Arrestimi i luftëtarit të lirisë, Dritan Goxhaj është bërë për t’i frikësuar njerëzit që e kundërshtojnë një gjykatë politike

Faton Klinaku, ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e Kosovës nuk mund të quhet ndërmarrje e përbashkët kriminale

Faton Klinaku, ushtrues detyre i kryetarit të OVL-UÇK-së, ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e Kosovës …