Simboli i Rezistencës Kombëtare, Adem Demaçi u dekorua me titullin “Doctor Honoris Causa” nga Universiteti i Tetovës

Simboli i Rezistencës Kombëtare, Adem Demaçi u dekorua me titullin “Doctor Honoris Causa” nga Universiteti i Tetovës

Titulli, “Doctor Honoris Causa” nga Universiteti i Tetovës iu dha sot në Tetovë, simbolit të Rezistencës Kombëtare Adem Demaçi, me motivacion për flijimin e tij deri në vetëmohim për çështjen kombëtare, për kontributin e jashtëzakonshëm prej humanistit dhe për sakrificat sublime për arsimin kulturën dhe shkencën shqiptare. Kështu është thënë në arsyetimin për këtë çmim.  Ne emër të Demaçit, ishte nipi i tij, Diell Demaçi, që e pranoi titullin nga rektori i Universitetit, Vullnet Ameti. Me këtë rast, fjalë përshëndetëse patën edhe ministrat e Arsimit të Kosovës dhe Shqipërisë, Arsim Bajrami dhe Lindita Nikolla.

Kontrolloni gjithashtu

Ministrja e Tregtisë, Industrisë dhe Ndërmarrësisë, Rozeta Hajdari, ka përfunduar deklaratën në Prokurorinë Speciale

Ministrja e Tregtisë, Industrisë dhe Ndërmarrësisë, Rozeta Hajdari ka përfunduar deklaratën në Prokurorinë Speciale. A …