KEK
Fillimi / Njoftime / Sot me homazhe dhe nderime, janë përkujtuar dëshmorët e Komunës së Malishevës, të rënë në betejën e Rahovecit
Sot me homazhe dhe nderime, janë përkujtuar dëshmorët e Komunës së Malishevës, të rënë në betejën e Rahovecit

Sot me homazhe dhe nderime, janë përkujtuar dëshmorët e Komunës së Malishevës, të rënë në betejën e Rahovecit

Sot me homazhe dhe nderime, janë përkujtuar dëshmorët e Komunës së Malishevës, të rënë në betejën e Rahovecit. Në këtë betejë kanë rënë dëshmorët prof.Hamdi Berisha, Gani Paçarizi, Ramadan Morina, Sadik Shala, Habib Berisha, Liman Gegaj, Afrim Krasniqi dhe Ruzhdi Gjyliqi.

Në përkujtim të dëshmorëve, sot gjatë ditës, krahas familjareve dhe bashkëvendësve, homazhe dhe nderime kanë bërë edhe nënkryetari i Komunës së Malishevës, Hajdin Berisha, me bashkëpunëtor, përfaqësuesit e OVL të UÇK-së në Malishevë, në krye me Metush Kryeziun, përfaqësuesit e shoqatës së Familjeve të Dëshmorëve, të prirë nga kryetari i saj, Sinan Gegaj, kreu i AAK-së, Ramush Haradinaj, kreu i NISMA Socialdemokrate, Fatmir Limaj, bashkëluftëtar të dëshmorëve dhe qytetarë të tjerë.

Gjatë këtyre nderimeve, u vlerësua lartë kontributi i të gjithë dëshmorëve të kombit, të cilët vdiqën duke luftuar dhe dhanë jetën për lirinë e popullit shqiptar.

Homazhe dhe nderime janë bërë te varrezat dëshmorëve, te lapidarët e ngritur për dëshmorët dhe në vendet e rënies së tyre në territorin e Komunës së Rahovecit.

Kontrolloni gjithashtu

Ahmet Qeriqi: Kongresi i Lipovicës, i mbajtur më 25 korrik të vitit 1946 (Kongresi i Pestë i LNDSH-së)

75 vjet më parë, më 25 korrik 1946, në Blinajë të Lypjanit, u mbajt Kongresi i Lipovicës, Kongresi i Pestë i LNDSH-së

Më 25 korrik të vitit 1946, në Blinajë, ish Lypovicë, komuna e Lypjanit, u mbajt  ...