Salih Mustafa

Sot në Gjykatën Speciale, në Hagë, u dëgjua dëshmitari i shtatë në gjykimin kundër eprorit të UÇK-së, Salih Mustafa

Sot në Gjykatën Speciale,  në Hagë u dëgjua  dëshmitari i shtatë në gjykimin kundër eprorit të  Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Salih Mustafa. Dëshmitarja është dëgjuar nën masa mbrojtëse të sigurisë dhe një pjesë e dëshmisë së saj është mbajtur  në seancë të mbyllur. Seanca e sotme  gjyqësore kundër, Salih Mustafës ka filluar sot me rreth tre orë vonesë për shkak të problemeve teknike në gjykate. Kryetarja e trupit gjykues, ka thënë se një pjesë e madhe e dëshmisë së Zyrës së Prokurorit, dëgjohet në seancë të mbyllur. Në gjykimin kundër Salih  Mustafës deri tani janë dëgjuar gjashtë dëshmitarë, të gjithë të mbrojtur, identiteti i të cilëve nuk është bërë i ditur për publikun. Gjykimi ka filluar më 15 shtator 2021 dhe është i pari në Dhomat e Specializuara të Kosovës në Hagë, e Salih Mustafa është i arrestuari i parë nga Specialja. Aktakuza ndaj Mustafës është konfirmuar më 12 qershor të vitit 2020 ndërsa ai u arrestua më 24 shtator të vitit të kaluar, me pretendimin për krime lufte.

Kontrolloni gjithashtu

Përfaqësuesit e Qeverisë, BQK-së dhe të Trustit takohen sot për të diskutuar zbatimin e Ligjit për Rimëkëmbjen

Sot, në Prishtinë pritet të mbahen protesta për lejimin e tërheqjes së një përqindjeje të mjeteve të Trustit pensional

Sot, në orën 12.00 në Prishtinë pritet të mbahen protesta  për lejimin e tërheqjes së …