Fillimi / Njoftime / Tahir Ahmeti: Institutit Hidrometeorologjik i Kosovës nuk ka dal me ndonjë njoftim zyrtar për vërshimet e mundshme te ne
Tahir Ahmeti

Tahir Ahmeti: Institutit Hidrometeorologjik i Kosovës nuk ka dal me ndonjë njoftim zyrtar për vërshimet e mundshme te ne

Tahir Ahmeti:

Dje dhe sot, në disa portale të vendit kan qarkulluar informata bazuar nga një artikull i një mediumi të jashtëm, se edhe Kosova sikur një pjesë e madhe e Ballkanit, mundë të preket nga vërshimet, për shkak të shiut që po bie dhe parashihet të vazhdoj edhe në ditët në vijim.

Institutit Hidrometeorologjik i Kosovës nuk ka dal me ndonjë njoftim zyrtar për vërshimet e mundshme tek ne. Mjetet e informimit dhe qytetarët duhet të marrin informata nga ky institut, si institucion zyrtar i Kosovës për parashikimin e motit.

E bazuar në ligjin për veprimtaritë hidrometeorologjike, ky institut duhet të bejë paralajmërimin hidrometeorologjik me dhënien e informatave dhe të dhënave në lidhje me rreziqet e mundshme hidrometeorologjike që mund të ndikojë ose të shkaktojë dëme në njerëz, prona dhe në mjedis.

Kontrolloni gjithashtu

Në Namur të Belgjikës u mbajt Konferencë shkencore ndërkombëtare me titull: "Adem Jashari Simbol i rezistencës frymëzues i lirisë", 

Në Namur të Belgjikës u mbajt Konferencë shkencore ndërkombëtare me titull: “Adem Jashari Simbol i rezistencës frymëzues i lirisë”, 

Me rastin e Festave të Nëntorit të Madh,  më 28 Nëntor 2021, në Teatrin mbretëror ...