Brickos

Veton Berisha: Subjekti Politik “Romani Iniciativa” është produkt i “Listës Serbe”

Veton Berisha: Subjekti Politik “Romani Iniciativa” është produkt i “Listës Serbe”

Partia Liberale Egjiptiane bën të ditur se është informuar nga mediumet për një version të ri politik, i cili dirigjohet nga Subjekti Politik “Lista Serbe” se gjoja janë formuar dy subjekte politike të komuniteteve jo shumicë të cilat janë nën kontrollin e këtij subjekti politik. Fillimisht, PLE e ka konsideruar këtë informatë si formë e fushatës parazgjedhore por pas rezultateve zgjedhore të publikuara nga KQZ në disa Komuna të Kosovës,  vërehet qartë se Subjekti Politik “Romani Iniciativa” është produkt i “Listës Serbe” sepse ky subjekt politik ka marrë një numër të madh të votave në vendbanime ku nuk jeton fare komuniteti rom. PLE, veprimet e tilla i konsideron si shkelje të Kushtetutës së Republikës së Kosovës dhe votës së lirë prandaj PLE fton misionet diplomatike, subjektet politike dhe organet e tjera të drejtësisë që të reagojnë ndaj kësaj padrejtësie sepse nëse tani nuk do të reagohet, kjo praktikë do të bëhet në të ardhmen precedent i rrezikshëm, i cili do të cenojë të drejtën e votës së lirë të qytetarëve. PLE do të pres deri në rezultatet preliminare dhe pas publikimeve të tyre, do të ndërmerr veprime të tjera procedural sipas ligjeve në fuqi.

Kontrolloni gjithashtu

Sot bëhen 26 vite nga protesta e 1 Tetorit, kur dhjetëra mijëra student kërkuan kthim në ndërtesat universitare

Sot bëhen 26 vite nga protesta e 1 Tetorit, 1997, kur dhjetëra mijëra student, të …