Zelenski: Qyteti Bakhmut pothuajse është shkatërruar tërësisht

Presidenti i Ukrainës, Volodimir Zelenski ka deklaruar se qyteti i Bakhmut pothuajse është shkatërruar tërësisht. Pyetjes se nëse ky qytet është ende nën kontrollin e forcave ukrainase, ai i është përgjegjur se mendon se më nuk kanë kontroll mbi këtë qytet. “Mendoj që nuk është. Është vetëm në zemrat tona. Kjo është tragjedi”, ka theksuar presidenti i Ukrainës, Volodimir Zelenski. Deklara e tij vjen pas njoftimit të Moskës zyrtare se forcat ruse kanë marrë nën kontroll të plotë qytetin e Bakhmutit dhe se kanë detyruar forcat ukrainase të largohen edhe nga ajo pjesë e qytetit ku po bënin rezistencë. Betja për këtë qytet, ka qenë nga më të përgjakshmet dhe me luftime intensive për rreth 15 muaj.

Kontrolloni gjithashtu

Rrezarta Krasniqi: Kompromiset në dëm të Kosovës kjo qeveri i ka bërë standard të politikës së jashtme

Deputetja e LDK-së, Rrezarta Krasniqi, nuk beson që do të hiqen sanksionet e vendosura nga BE-ja

Deputetja e LDK-Së, Rrezarta Krasniqi nuk besojnë që do të hiqen sanksionet e vendosura nga …