Një tog me ushtarakë britanikë arriti në Kosovë për ta ndihmuar KFOR-in

KFOR-i ka shtuar praninë përgjatë zonës kufitare mes Kosovës dhe Serbisë

KFOR-i ka shtuar praninë përgjatë zonës kufitare mes Kosovës dhe Serbisë. Komanda Rajonale e KFOR-it ka njoftuar se ka zhvilluar aktivitetin “Eagle Nine”, për të rritur praninë e saj si përgjatë kufirit mes Kosovës dhe Serbisë. KFOR bën të ditur se njësitet italiane të saj të përforcuara nga togat Maqedonisë së Veriut, Shqipërisë, dhe Moldavisë, kanë kryer vrojtime përkatëse në veri të Kosovës, të mbështetura nga patrullimet ditën dhe natën në komunat e Istogut, Shtërpcës, Hanit të Elezit, Kaçanikut, Rahovecit dhe Dragashit. KFOR-i ka rikujtuar se operon sipas mandatit të Rezolutës 1244 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara të vitit 1999, për të krijuar dhe siguruar një mjedis të sigurt për lirinë e lëvizjes për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë.

Kontrolloni gjithashtu

BDI përshëndet dhe mirëpret Vendimin ekzekutiv të Presidentit Bajden për Marrëveshjen e Ohrit dhe të Prespës

Bashkimi Demokratik për Integrim përshëndet dhe mirëpret vendimin ekzekutiv të Presidentit të Shteteve të Bashkuara …