leoni

Nikoliq

Zyra e Nikoliqit: Kosova nuk do të hiqet nga Kushtetuta e Serbisë

Zyra e kryetarit të Serbisë, Tomisllav Nikoliq ka bërë të ditur se Kosova nuk do të hiqet nga Kushtetuta e Serbisë, ku Kosova figuron si pjesë e saj. “Kosova nuk do të hiqet nga Kushtetuta  dhe shkelja e integritetit të Serbisë nuk vjen në konsiderim”, citohet të ketë deklaruar Stanisllava Pak, këshilltare e kryetarit serb. Kjo kundërpërgjigje pason deklaratën e profesoreshës së drejtësisë në Beograd, Vesna Rakiq-Vodineliq, e cila ka thënë se zgjidhja e deritashme nuk i përgjigjet realitetit dhe se duhet që në preambulën kushtetuese të Serbisë që e përmend Kosovën territor të Serbisë, të qëndrojë zgjidhja e ngjashme me Kushtetutën e ish – Gjermanisë Perëndimore.

Kontrolloni gjithashtu

Milovan Drecun

Milovan Dreçun: Aktakuza kundër Thaçit dhe liderëve të tjerë të UÇK-së, rezultat i punës sonë

Milovan Dreçun, Kryetar i Komitetit Parlamentar për Kosovën në Kuvendin e Serbisë, ka deklaruar se …