MIT
tv dielli
kek
Airport Adem Jashari
Fillimi / Lajmet / Agjencia Kosovare e Privatizimit pritet të shuhet, ose të funksionojë si një agjenci e veçantë brenda Qeverisë
AKP-ja

Agjencia Kosovare e Privatizimit pritet të shuhet, ose të funksionojë si një agjenci e veçantë brenda Qeverisë

Agjencia Kosovare e Privatizimit pritet të shuhet, ose të funksionojë si një agjenci e veçantë brenda Qeverisë së Kosovës. Sipas njohësve të rrethanave, ky proces mund të ndodhë vetëm me ndryshime ligjore. Përfundimi i procesit të privatizimit, i filluar para shumë viteve, është i domosdoshëm për t’i hapur rrugë shuarjes së kësaj agjencie. Shuarja e Agjencisë Kosovare të Privatizimit dhe transferimi i saj në kuadër të një agjencie brenda Qeverisë së Kosovës është njëra ndër prioritetet e kryeministrit Albin Kurtit për sa i përket zhvillimit ekonomik të vendit gjatë qeverisjes së tij.  Me krijimin e fondit sovran pritet që asetet strategjike të Kosovës të kalojnë në duart e këtij fondi. Mirëpo një gjë e tillë sipas njohësve të çështjeve të ekonomisë po shihet me rrezik.

Kontrolloni gjithashtu

Enver Hasani

Enver Hasani: Pozicionimi i kryeministrit në detyrë, Albin Kurtit, është i gabuar

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani, ka thënë se pozicionimi i kryeministrit në detyrë, Albin ...