Ambasadori Delawie: Ushtria do të bëhet por me ndryshime kushtetuese

Ambasadori Delawie: Ushtria do të bëhet por me ndryshime kushtetuese

Ambasadori Greg Delawie deklaroi se SHBA-të dhe Kosova kanë një lidhje të posaçme. Ai në Forumin Fol Hapur foli për sistemin e drejtësisë, luftën kundër korrupsionit dhe krijimin e ushtrisë së Kosovës. Delawie tha se shteti i tij  ka investuar shumë në ndërtimin e FSK-së deri në këtë nivel të profesionalizmit të saj. Qëllimi i SHBA-ve sipas ambasadorit është krijimi i ushtrisë së Kosovës, por që kjo të bëhet përmes ndryshimeve kushtetuese. Sipas tij kjo duhet të bëhet me mbeshtetjen e të gjitha komuniteteve dhe se Qeveria duhet ta bëjë këtë në partneritet me SHBA-të. Ndërsa rreth idesë se krijimit të ushtrisë përmes ligjit do t’i dëmtonte marrëdhëniet e Kosovës me partnerët e saj e të cilët janë jetikë për Kosovën.

Kontrolloni gjithashtu

Faton Klinaku: Arrestimi i luftëtarit të lirisë, Dritan Goxhaj është bërë për t’i frikësuar njerëzit që e kundërshtojnë një gjykatë politike

Faton Klinaku, ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e Kosovës nuk mund të quhet ndërmarrje e përbashkët kriminale

Faton Klinaku, ushtrues detyre i kryetarit të OVL-UÇK-së, ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e Kosovës …