Fillimi / Lajmet / Ambasadorja, Yuri Kim, largohet nga takimi konsultativ i Ministrisë së Brendshme me donatorët, për shkak të Ilir Beqës
Yuri KIM

Ambasadorja, Yuri Kim, largohet nga takimi konsultativ i Ministrisë së Brendshme me donatorët, për shkak të Ilir Beqës

Takimi konsultativ i Ministrisë së Brendshme me donatorët, shërbeu edhe për prezantimin e Ilir Beqës si drejtues i Agjencisë së re që do merret me menaxhimin e ndihmave për Shqipërinë nga donatorët. Në takim ishte e pranishme edhe ambasadorja amerikane Yuri Kim. Por ajo është larguar nga salla pak sekonda pasi Beqa ka nisur fjalimin e tij. Ambasadorja u pa që mbylli dosjen dhe u ngrit nga karrigia duke e lënë takimin, e ndjekur nga vështrimet e ambasadorit të BE dhe disa përfaqësuesve në takim. Ambasadorja u  largua  nga mbledhja pasi prezantimi në postin e ri i Ilir Beqjas e as fjalimi i tij, nuk ishin në axhendën paraprake të takimit. Ilir Beqja ka të paktën dy hetime të hapura në SPAK, një institucion që ambasadorja e inkurajon vazhdimisht të hetojë korrupsionin në nivele të larta. Prezantimi jashtë axhends i ish-ministrit problematik u bë pikërisht ditën kur ambasadorja dha mesazhe të forta kundër korrupsionit te politikanët. (Dita)

 

Kontrolloni gjithashtu

Liderët nga vendet e rajonit dhe zyrtarë të lartë të BE-së , kanë shprehur solidaritetin e tyre me Maqedoninë e Veriut

Janë mësuar disa shkaqet dhe vendi ku nisi në fillim zjarri në autobusin që u përflak më 23 nëntor në Bullgari

Janë mësuar shkaqet dhe vendi ku nisi në fillim zjarri në autobusin që u përflak ...