Apostollova: Për liberalizimin e vizave kërkohet përmbushja e kritereve

Apostollova: Për liberalizimin e vizave kërkohet përmbushja e kritereve

Komisioni për Integrime Evropiane i Kuvendit të Republikës së Kosovës, takoi udhëheqësen e Zyrës së BE-së në Kosovë dhe Përfaqësuese Speciale e Zyrës së BE-së në Kosovë, Natalija Apostolova. Fillimisht, kryetarja e Komisionit Njomza Emini,  e njoftoi znj. Apostolova  lidhur me punën dhe sfidat me të cilat po ballafaqohet Komisioni, si dhe angazhimet e parapara në  agjendën e Komisionit, e që kanë të bëjnë   me  integrimet evropiane. Duke shprehur bindjen për një bashkëpunim të ngushtë të Komisionit me Zyrën e BE-së, kryetarja Emini, vuri në spikamë bashkëpunimin e ndërsjellë ndërmjet anëtarëve të komisionit, për të cilin theksoi se i tejkalon agjendat partiake.  Nënkryetari i Kuvendit, njëherësh anëtar i këtij Komisioni, Xhavit Haliti, ndërkaq, pasi që vlerësoi se kriteret e vendosura për liberalizimin e vizave janë të tepërta, ai po ashtu nënvizoi se kriteri i dytë, ai për luftën kundër korrupsionit nuk u është thënë gjatë takimeve që kanë pasur me përfaqësuesit e BE-së.

Folën më pas edhe deputetët: Donika – Kadaj Bujupi, Kujtim Paçaku, Arben Gashi, Vjosa Osmani, Time Kadrijaj, Fatmir Xhelili dhe Haxhi Shala, të cilët nënvizuan se janë të përkushtuar që të punojnë në agjendën e integrimeve evropiane, ndërkaq, lidhur me demarkacionin me Malin e Zi, përfaqësuesit e opozitës thanë se janë kundër versionit të marrëveshjes së nënshkruar.

Kontrolloni gjithashtu

Jorn Rohde: Dërgimi i Projektligjit për Këshillin Prokurorial të Kosovës në Komisionin e Venecias është veprim i duhur

Jorn Rohde: Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje legjitimitetin e rregullores së BQK-së

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, deklaroi se Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje …