Armenia pret raporte të mira diplomatike me Turqinë dhe hapjen e kufijtë mes dy shteteve

Armenia pret raporte të mira diplomatike me Turqinë dhe hapjen e kufijtë mes dy shteteve

Armenia pret që të vendosen raportet diplomatike me Turqinë dhe kufijtë mes dy shteteve të hapen si rezultat i bisedimeve për normalizimin e raporteve. Bisedimet do të nisin më 14 janar në Moskë, tha Ministria e Jashtme e Armenisë. Të dy shtetet, vitin e kaluar kanë emëruar përfaqësues të posaçëm për normalizimin e marrëdhënieve dhe po kërkojnë që të përmirësojnë raportet pas tensionimeve disa vjeçare. Rundi i parë i bisedimeve pritet të nisë si pjesë e një përpjekje më të gjerë për paqe rajonale në rajonin e Kaukazit Jugor, nën ndërmjetësimin e Rusisë. “Sipas mendimit tonë, Qeveria turke gjithashtu ndan qasjen për nisjen e dialogut pa parakushte”, tha Vahan Hunanjan, zëdhënës i Ministrisë së Jashtme armene. Hunajyan theksoi se Rusia do të jetë nikoqir i takimit dhe rundi i parë i bisedimeve do të jetë i natyrës eksploruese. “Është e vështirë të pritet që si rezultat i një takimi të mund të arrihen rezultate të prekshme, por procesi do të nisë”, tha ai.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka arritur në Kosovë pas dy vizitave zyrtare që i ka pasur në Amerikë dhe në Zvicër

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka aritur  në Kosovë pas dy vizitave zyrtare që i …