Ashkalijtë shënojnë Ditën e Flamurit, festë njohur edhe si Dita e Ashkalinjëve

Dita e Flamurit dhe e Ashkalijve të Kosovës 15 shkurti është festë e cila bashkon ata për të qenë përkrah popullit shumicë, me të cilët  po e ndërtojnë të ardhmen e tyre, ndonëse jo edhe aq lehtë por të vendosur për të ecur drejtë prosperimit. Edhe sot për këtë ditë zyra e kryeministrit ka organizuar konferencë ceremoniale për kremtimin e kësaj dite. “Institucionet e Republikës së Kosovës, së bashku me organizatat ndërkombëtare, shoqërinë civile dhe përfaqësues Ashkali do të kujtojnë këtë ditë të rëndësishme, duke kremtuar në vazhdimësi 15 Shkurtin. Duke shënuar këtë ngjarje, Qeveria e Republikës së Kosovës promovon kulturën te komunitetit Ashkali në diversitetin e saj dhe thekson përkushtimin e plotë për të përmirësuar kushtet me të cilat ballafaqohet ky komunitet”, thuhet në njoftimin e zyrës së Kryeministrit.

Kontrolloni gjithashtu

Parlamenti Evropian: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, njohja nga të gjitha shtetet e BE-së do të ishte në dobishme

Parlamenti Evropian: Besueshmëria e BE-së po dëmtohet nga mungesa e suksesit në dialogun ndërmjet Kosovës e Serbisë

Parlamenti Evropian në rezolutën  që e miratoi të enjten, konstaton se besueshmëria e Bashkimit Evropian …