KEK
Fillimi / Lajmet / Bahri Berisha: Gjatë vitit ka pasur import nga Serbia vetëm 6 milionë, kurse një vit më parë, 520 milionë euro
Bahri Berisha: Gjatë vitit ka pasur import nga Serbia vetëm 6 milionë, kurse një vit më parë, 520 milionë euro

Bahri Berisha: Gjatë vitit ka pasur import nga Serbia vetëm 6 milionë, kurse një vit më parë, 520 milionë euro

Drejtori i përgjithshëm i Doganës se Kosovës, Bahri Berisha, ka deklaruar për Radion-Evropa e Lirë, se vetëm gjashtë milionë euro është vlera e produkteve nga Serbia dhe Bosnja Hercegovina, që janë importuar në Kosovë për një vit, që kur Qeveria e Kosovës vendosi taksë 100 për qind për produktet e këtyre dy shteteve. Ai po ashtu ka treguar se në periudhën e njëjtë të vitit të kaluar importi nga këto dy shtete ka qenë 520 milionë euro.  Ne kemi pasur rreth 450 milionë euro vlerë të importit të produkteve nga Serbia dhe 85 milionë nga Bosnje e Hercegovina. Tashmë po bëhen një vit nga vendosja e masës mbrojtëse ndaj këtyre vendeve dhe gjatë kësaj periudhe njëvjeçare ne kemi pasur rreth 99 për qind vlerë të importit më pak nga këto dy vende. Krejt importi që kemi pasur gjatë kësaj periudhe është rreth 6 milionë euro nga këto dy vende. Ndërkaq, para vendosjes së taksës kemi pasur 520 milionë euro nga Serbia dhe Bosnje e Hercegovina.

Kontrolloni gjithashtu

Sot në Sarajevë, ka filluar punimet: Konferenca Shkencore Ndërkombëtare dy-ditore "Gjenocidi kundër Boshnjakëve, Srebrenica 1995-2020...

Sot në Sarajevë, ka filluar punimet: Konferenca Shkencore Ndërkombëtare dy-ditore “Gjenocidi kundër Boshnjakëve, Srebrenica 1995-2020…

Sot në Sarajevë, i ka filluar punimet: Konferenca Shkencore Ndërkombëtare dy-ditore, “Gjenocidi kundër Boshnjakëve, Srebrenica ...